Ny verdensrekord i «Super Mario Bros.» har brutt den siste barrieren som er mulig

Nå gjenstår kun den teoretiske grensen for spillet.

14. april 2021 17:23

(PressFire.no): Det har skjedd igjen – noen har skrellet av ytterligere millisekunder i jaget etter verdensrekorden i det første siderullende Mario-spillet på NES.

«Niftski»

«Super Mario Bros.» er en av de hellige gralene når det kommer til speedrunning – ikke bare fordi spillet er populært i utgangspunktet, men også fordi hele gjennomspillingen har blitt så ekstremt optimalisert gjennom årene.

Det er speedrunner Niftski som brøt lydmuren denne gangen, i det som er den første tiden under 4 minutter og 55 sekunder for spillet.

For åpent kamera endte klokka (etter kontrolltelling) på 4 minutter, 54 sekunder og 948 millisekunder – og dermed var 4:54-barrieren brutt for første gang.

Etter rekorden blir det egentlig bare «Holy cow» og «Oh my god» å høre fra Niftski, som ikke helt greier å vite hvor han skal gjøre av seg – samtidig som gratulasjonene renner inn fra tusenvis.

- Ikke kast opp! Ikke kast opp! Jeg må kaste opp! Hæ?

Dermed er verdensrekorden bare 648 millisekunder unna den foreløpige teoretiske grensen for spillet, eller knappe 39 frames.

Ved å bruke emulator for å være helt «frame perfect» (såkalt TAS, «Tool Assisted Speedrun») greide man å presse spillet ned til 4:54:03 i 2011. Med mindre noen finner andre triks for å barbere denne tiden lenger ned, er 4:54-barrieren den siste som ble brutt ned.

PS: Niftski tok for et par dager siden også verdensrekorden i maraton-speedrunningen til spillet. Altså å runde det elleve ganger på rad. Det gjorde han på 55 minutter og 24 sekunder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3