Ny oppdatering sluppet til «Gran Turismo 5»

Nå er skade på bilene inkludert i onlinespillingen.

7. desember 2010 11:21

Neste gang du starter «Gran Turismo 5» og er koblet til nettet, får du beskjed om at oppdateringen (kalt 1.03) er tilgjengelig. Det er nettstedet The Sixthaxis som melder om dette. Men først av alt er du nødt til å laste ned den nye PlayStation 3-maskinvareoppdateringen, som også har blitt sluppet i dag.

Denne «GT5»-patchen ble rullet ut natt til tirsdag norsk tid, er på 150 MB og gir deg det første sporet av mekanisk skade på bilene.

Riktig nok sier rapportene at dette foreløpig kun gjelder for onlinespilling, men er like fullt første skritt i retning av å gi råkjørere et nytt perspektiv på onlinekonkurransene: Kjører du som en villmann, så vil også bilen din etter hvert svikte.

Sixthaxis skriver at du med denne oppdateringen får en ekstra funksjon i onlinemenyene, som lar deg regulere graden av skade du ønsker i løpene i tre trinn: None, light og heavy. Eurogamer melder at skade også nå er fullt implementert i offline-spilling, men det hersker foreløpig litt usikkerhet om dette stemmer.

PS: Har du testet «GT5» etter denne oppdateringen og har noen inntrykk du ønsker å dele? Er skade også med i offline-spilling eller kun online? Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Fra før har du bare hatt en minimal, visuell form for skade med i «Gran Turismo 5», som etterlater et lite merke på bilene foran deg om du er for hissig på gassen og dunker borti konkurrenten.

Polyphony Digital-sjefen Kazunori Yamauchi fortalte PressFire at han anser lanseringen av «GT5» som starten på noe større. Og han forskutterte at oppdateringene vil fortsette å dukke opp i ukene og månedene som kommer. 

- Skade blir implementert i en oppdatering som kommer i begynnelsen av desember, sa Yamauchi i forbindelse med slippfesten for spillet i Madrid den 24. november.

- Betrakt det hele som en lansering av et nytt operativsystem – som trenger noen oppdateringer før det blir fullendt, fortalte Polyphony Digital-sjefen, og siktet til at spillet på lansering ikke var helt i mål, ikke finjustert eller trimmet.

En oppdatering myntet på onlinedelen av «Gran Turismo 5» ble sluppet 27. november. 

PS: Sony har så langt ikke sendt ut noen offisiell informasjon rundt denne seneste patchen.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3