Ny lov i Tyskland kan bety høyere aldersgrense for spill med loot boxes

I verste fall kan «Fifa» gå fra «harmløst» til 18 år.

10. mars 2021 17:37

(PressFire.no): I forrige uke godtok myndighetene i Tyskland en reform av loven som skal beskytte barn og ungdom – nå modernisert for å beskytte mot blant annet trakassering på nettet og strengere aldersregulering for dataspill.

Det rapporterer tyske Der Spiegl.

Med loven ønsker myndighetene også å sette inn nye tiltak for å bedre beskytte barn mot kjøpepress i dataspill.

Når loven nå trer i kraft er det sensurorganet USK som skal konkretisere reguleringen og hvordan loven skal gjenspeiles for aldersmerkingen av spill, det bekrefter sjefen Felix Falk for den tyske bransjeorganisasjonen Game.

Det kan bety at spill som «Fifa», på grunn av «Ultimate Team»-delen, plutselig går fra USK-merking 0 (harmløs), til en vesentlig høyere aldersmerking.

Loven trår mest sannsynligvis i kraft i løpet av våren.

Det har vært stor debatt rundt såkalte loot boxes de senere årene, hvor Belgia og Nederland har satt ned foten og erklært forbud.

Visse spill har enten endret modell i landene med forbud, eller bare trukket spillene fra landet.

Her i Norge var et forslag til ny lotterilov oppe til høring høsten 2020 - der ble det ikke foreslått å forby loot boxes.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3