Annonse
Annonse
Norsk spill gikk rett til topps på Steam
«Naval War: Arctic Circle» seiler i farvann ingen norske spill har nådd tidligere.
No items found.
14. April 2012, 14:17

(PressFire.no): Tidligere denne uka ble det norskutviklede strategispillet «Naval War: Arctic Circle» lansert på Steam.

Der spratt det rett opp på toppen av salgslistene, som første norske spill til å oppnå denne bragden, ifølge Fredrik Sundt Breien, som er daglig leder for utvikleren Turbo Tape Games AS.

– Jeg er mildt overrasket over at det har klart å ligge så lenge på topplisten, men vi har hele tiden hatt en mistanke om at spillet ville selge veldig mye, sier Breien til PressFire.

Sjøkrig i stor skala

«Naval War: Arctic Circle» er et strategispill i sanntid som lar deg ta kontroll over flåtene og luftstyrkene til USA, NATO, Russland og øvrige nordiske land. 

De engasjeres i nær fremtid i en fiksjonell krig som strekker seg fra Norges kyst og vestover forbi Storbritannia, Grønland og Nord-Amerika helt til en løper tom for atlanterhav i vest.

Dét er en setting som tydeligvis har lokket flust med strategifantaster til å bla opp 20 euro. To timer etter lansering klokken 19.00 på tirsdag toppet det salgslistene, og i de følgende timene skal det ha delt de øverste plassene med «Max Payne 3»-forhåndsbestillingen og det stadig populære «Skyrim».

Planlegger utvidelser og oppfølger

Siden lansering har spillet med noen få timers unntak ligget kontinuerlig på topp 10-listen, ifølge Breien. Han er ikke overrasket over at spillet slår an, men hadde ikke trodd det skulle ta av så fort.

For to år siden signerte de med utgiveren Paradox, og siden da har det blitt bygget opp store forventninger på forumene deres og blant strategispillinteresserte.

– Vi har møtt en enorm respons og interesse blant gamere, og mer forhåndsinteresse enn spill det har vært naturlig å sammenligne seg med. Det kan nok være til dels fordi tematikken vår er såpass spesiell, det er ikke mange om beinet når det kommer til sjøkrigsstrategi, sier Breien.

Turbo Tape er allerede i gang med å planlegge nedlastbare utgivelser og en oppfølger til spillet.

– Vi er forsiktige optimister, nå som det går såpass bra. Vi ønsker å se en evolusjonær vekst, og øke staben forsiktig. Helt konkret er planen å gi ut flere utvidelsespakker, før en ny «Naval War»-tittel dukker opp om kanskje et par år. Vi har ikke tenkt til å slutte, i alle fall, sier han.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum