Norsk parodi på eventyr vil lage spill inspirert av «Monkey Island» og «Day of the Tentacle»

Historiene om alle taperne i eventyrene.

7. april 2020 15:57

(PressFire.no): Tv-regissør og skuespiller David Skaufjord er i full sving med å realisere visjonen for sin humoristiske hyllest til rollespillene.

Et univers hvor de som aldri ble helter i eventyrene og må se seg forbigått av vakre prinser og hobbiter.

Eller som det heter i innsalget: «for enhver helt i eventyrene, var det tusener av tapere... unnskyld, drømmere, som ikke nødvendigvis nådde opp. Dette er deres historier.»

«SideQuest» blir både animasjonsserie og tegneserieroman, men om Skaufjord får det som han vil blir det også eventyrspill i dobbelt betydning.  

En mockup av hvordan et spill i Sidequest-universet kan se ut.Illustrasjon:  Simon Nyhus / Qvisten Animasjon.

Spillmatiseringen av universet blir i så fall et såkalt pek-og-klikk-spill, som er inspirert av gamle spill fra Lucasarts. Tenk «Day of the Tentacle» og «Monkey Island»

Skaufjord får nå 100 000 kroner fra NFI for å utvikle manuset til spillet basert på samme univers.

- For min del har alltid historien vært hovedattraksjonen i spill. Og selv om jeg primært har arbeidet i film og TV hittil, har hovedinspirasjonen min som manusforfatter kommet fra spillbakgrunnen min, avslører Skaufjord.

- Jeg vokste opp med spill som «Kings Quest», «Quest for Glory», «Monkey Island» og «Day of the Tentacle», og det er utrolig morsomt å endelig skrive mitt første eventyrspill selv, etter å primært å ja jobbet i en mer linjær historiefortellingstradisjon.

Skaufjord legger til at det er beleilig at han nå kan bruke tilskuddet til å skrive i en tid hvor det plutselig tørket inn med tv-oppdrag.

Illustrasjon: «Sidequest - det midlertidige brorskap» (Ronny Haugeland, Jens K. Styve og Trine Lise Normann)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3