Norges e-sportforbund inngår millionavtale med utenlandsk bettingselskap

Selv om det er forbudt å markedsføre pengespill i Norge.

6. mai 2020 11:29

(PressFire.no): Norges E-sportforening inngår en årlig millionavtale med bettingselskapet Comeon, det melder VG.no i dag.

E-sportforbundet har trommet inn til pressekonferanse senere i dag, men generalsekretær i e-sportforbundet, Jack Holand, sier grunnen til at de valgte et bettingselskap er fordi Norges Idrettsforbund (NIF) ikke ville ha med e-sport.

– Vi vil gjerne ha et samarbeid med NIF, men de har lukket døren. Derfor måtte vi gjøre noe for å skaffe midler nok til å utvikle vår egen organisasjon, og ansette folk. Mens vi har drevet på dugnad, så jobber vi opp mot organisasjoner internasjonalt som har hundre ansatte, sier Holand til VG.

Videre sier han at grunnen til at NIF ikke ville, var at de ikke godtok skytespill som «Fortnite» og «Counter-Strike» som e-sporter.

NIF sier på sin side at dette ikke er sant, og at de slett ikke har lukket døren for et samarbeid. Det er idrettstinget som bestemmer hvilke særforbund som kan tas opp til NIF, forklarer de til VG.

Holand sier videre at de skal forholde seg til norsk lov når det kommer til fronting av bettingselskapet, som han mener er «bransjemessig nært beslektet» til forbundet.

Det er derimot ikke lov til å markedsføre utenlandske bettingselskaper mot norske forbrukere, og Holand sier samtidig at det trolig er umulig å håndheve loven i sendinger på nett – og at spillbransjen bestrider forbudet.

I februar gikk Holand ut i NRK og kritiserte Norsk Tippings inntreden i e-sport i Norge.

– Jeg vet at det er 18 års aldersgrense på pengespill, men pengespillene er på plattformer der barn og ungdom er. Er det der Norsk Tipping vil være? Er det der de vil tjene pengene sine, spurte han da.

Dagen etter trakk forbundet uttalelsen, og gikk heller den andre veien.

- Det fremstår i artikkelen som at vi i Norges E-sportforbund er imot spilling på e-sport. Det er vi ikke. Vi mener dette er positivt og en naturlig del av e-sport, forklarte E-sportforbundet på sine Facebook-sider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3