Nordmann verdensmester i «Fortnite»

Kasserte inn 13 millioner kroner i kveld.

28. juli 2019 02:01
Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen vant VM.

(PressFire.no): Under helgas VM i «Fortnite», hvor Epic Games skal dele ut hele 261 millioner kroner i premiepenger, ble det norsk gull i kveld.

VM er delt inn i flere bolker, der det spilles både énspiller- og tospillerdeler (henholdsvis solo og duo) – i tillegg til andre konkurranser. Det hele avholdes i Arthur Ashe Tennis Stadium i New York foran 23 000 tilskuere, og sees av millioner

I duo-turneringen spilles det seks kamper på rappen, og man scorer poeng basert både på plassering og antallet elimineringer som gjøres, og det hele er lagt opp til at selv lag som ikke kommer seg helt inn til sistesirkelen kan score en rekke poeng.

VM er en ung affære, der snittalderen på spillerne ifølge kommentatorene er bare 16 år – og fra Norge stilte to ungdommer til dyst: Seksten år gamle Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og fjorten år gamle Martin «MrSavage» Foss Andersen.

Storeslem til nordmann

Bergquist Pedersen var fra før sett på som en av de sterkere duo-spillerne sammen med partner David «Aqua» W. (17) fra Østerrike.

Begge spillerne spiller for Londonbaserte Cooler Esport, og har gjennom juni og juli tilbakelagt flere treningsleire sammen for å forberede seg.

Selv om de ikke var blant toppen i de første kampene (faktisk røyk de ut som nummer 40 i kamp én), sikret de seg to topplasseringer på rappen i runde fire og fem. En åttendeplass i siste runde, sammen med totalt 31 elimineringer, var nok til at de til slutt endte opp helt øverst på lista.

Men det var ikke bare-bare, for den siste runden ble det totale kaos idet 23 lag fortsatt var i sving selv inn i den aller siste ringen. Det var dermed bare å holde fast og prøve å ikke stryke med for tidlig, men da motstanderne rundt nordmannen og østerrikeren falt som fluer ble det til slutt nok.

De to blir dermed de første verdensmesterne i duo i «Fortnite», og får to gullende flotte pokaler. Mer spennende er det nok derimot at de casher inn tre millioner dollar, eller i overkant av 26 millioner kroner, på deling.

Her vinner de runde fem (artikkelen fortsetter under klippet):

Flere sjanser i morgen

Norske Martin «MrSavage» Foss Andersen (14) spilte duo med britiske Benjy David «Benjyfish» Fish (15) for NRG Esports, men nådde ikke helt opp. De endte på 14. plass, og kunne skilte med to sjetteplasser i henholdsvis runde en og fire.

Han kan likevel reise hjem med et minimum av nesten én million kroner i lommene: De to får med seg 871 000 kroner til deling fra kveldens duo-turnering.

I tillegg er han også kvalifisert til solo-turneringen som spilles søndag, hvor han er garantert 435 000 kroner uansett plassering.

Solo-turneringen, hvor altså Foss Andersen også skal spille, har også en annen nordmann med. Fjorten år gamle Endre «Endretta» Byre vant sin gruppe da han kvalifiserte seg for en måneds tid sien, noe som allerede da ga han småpene 500 000 kroner.

Der er også førstepremien på 26 millioner kroner. For øvrig skal «Aqua» også spille der.

Du kan følge sendingene på Twitch.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3