Nintendo viste fram mer av «Super Mario Bros. Wonder»

Mye galskap, men ikke samarbeid over nett.

1. september 2023 03:08

​​(PressFire.no): Bowser er på ferde, og denne gangen har han ...morfet sammen med et slott!

Nintendo har avslørt litt mer av sitt noe halv-kreisi «Super Mario Bros. Wonder», et splitter nytt 2D-plattformspill med bartemannen og gjengen.

Du kan spille som Mario, Luigi, Prinsesse Peach, Toad, Toadette og Daisy. Disse kontrolleres helt likt (så ingen sveving med prinsessene), men du kan også velge å spille som Yoshi eller Nabbit, som ikke tar skade (og ikke forandrer seg) – og Yoshi kan sprelle seg litt høyere og spise fiender.

Nye spesialkrefter er også i menyen, Mario og gjengen kan bli til elefanter som er kraftige og kan lagre vann i snabelen, drille ned i bakken og spytte bobler som fanger fienden.

Men mer interessant er kanskje det nye «badge»-systemet, som er spesielle egenskaper du kan feste på deg før du går inn i en bane.

Disse gir deg alt fra superhopp som kan lades opp (tenk «Mario Bros. 2»), bedre vegghopp, usynlighet og grappling hook. Om en bane er for vanskelig, kan du endre hvordan figuren din fungerer.

Spillets navn handler om såkalte «Wonder Flowers» som er å finne på banene. Ta på en av disse, og alt på banen går helt bananas – fiender (eller figuren din) endrer seg, og ting blir mer hektisk. I denne parallelle virkeligheten skal du skaffe et «Wonder»-frø som gjør alt normalt igjen og som låser opp nye baner.

Opp til fire spillere vil kunne spille sammen lokalt (og om en spiller som Yoshi kan de andre sitte på), men dessverre er ikke samarbeidsmodusen spillbar over nett av en eller annen grunn.

Utviklerne har derimot en litt mer «Dark Souls»-aktig tilnærming: Om du er koblet på nett vil du kunne se andre spille spillet i sanntid som spøkelser på verdenskartet og i banene, og velge å interagere med dem.

For eksempel vil disse kunne hjelpe deg tilbake om du dør, og du kan dele gjenstander du har plukket opp med dem. Spillere vil også kunne åpne egne lobbyer som venner kan bli med i.

Her er det også en speedrun-modus der du kan utfordre venner til å gjøre ferdig banene kjappest.

https://www.youtube.com/watch?v=G0m_uNaSres

«Super Mario Bros. Wonder» kommer 20. oktober i år på Switch.

Nintendo viste også fram en rød Mario-versjon av Switch OLED-maskina, som kommer 6. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3