Legger frem katastrofetall for Wii U

Men Nintendo «tjener» penger.

31. juli 2013 13:19

(PressFire.no): I kvartalsrapporten til den japanske spillgiganten Nintendo kommer det frem at deres nye spillkonsoll, Wii U, bare har solgt 160 000 enheter i løpet av de tre siste månedene.

Det viser seg også at de bare har solgt 90 000 i hjemlandet Japan, 60 000 i USA, mens resten av verden og Europa bare har solgt 10 000 maskiner til sammen.

Det ble solgt 1,3 millioner spill til maskinene, fordelt på de totalt 3,6 millioner maskinene som finnes på markedet nå.  

Setter sin lit til Donkey Kong og Mario

I forrige kvartal ble det til sammenligning solgt 13,42 millioner Wii U-spill og 390 000 maskiner.

Tross det svært lave salget av Wii U-konsoller, velger ikke Nintendo å nedjustere forventningene til salget mot slutten av finansåret.

For resten av dette finansåret skal Nintendo dermed selge ni millioner konsoller og 38 millioner spill til Wii U, hvor de i rapporten mener at Nintendo-spillene «The Legend of Zelda: The Wind Waker HD», «Wii Party U», «Donkey Kong Country: Tropical Breeze», «Super Mario 3D World» og «Wii Fit U» skal klare å få fart i salget det neste halvåret.

Det er også verd å nevne at dette også blir i en periode hvor både Sony og Microsoft skal lansere PlayStation 4 og Xbox One.

I tillegg skriver Nintendo at budskapet om «tiltalende hardware og spill» til Wii U skal formidles til så mange som mulig gjennom deres eget sosiale nettverk, Miiverse.

Det kommer også frem at deres gamle konsoll, Wii, med 210 000 solgte enheter solgte mer enn Wii U. Det ble også solgt 3,67 millioner spill til denne aldrende konsollen i løpet av samme periode.

3DS sørger for mynt i kassa

Alt er imidlertid ikke helgrått for Nintendo – håndholdtkonsollen Nintendo 3DS solgte 1,4 millioner enheter og 11 millioner spill i løpet av forrige kvartal.

Resultatet totalt sett er også relativt positivt, hvor selskapet i utgangspunktet hadde et overskudd pålydende rundt 500 millioner kroner sammenlignet med gigantminuset i samme periode i fjor.

Likevel er Nintendos bunnlinje fremdeles rundt 300 millioner kroner i minus, på grunn av investeringer i forskning og markedsføring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3