Nintendo innfører kontroversiell rettesnor for e-sport

24. oktober 2023 18:34

(PressFire.no): Nintendo har sluppet en brukerveiledning for de som ønsker å avholde e-sportsturneringer i deres spill.

Dette omhandler alt fra «Smash»-serien til «Splatoon» og «Mario Kart».

Reglene tar for seg primært turneringer som ikke er veldig store, og innebærer for eksempel mindre lokale turneringer som arrangeres av enkeltpersoner og ildsjeler. Alle andre, som organisasjoner og selskaper, må søke om lisens fra Nintendo for å få lov til å avholde turneringer.

Reglene innfører blant annet maksimumsgrenser på premieverdier, billettpriser og antallet deltakere.

Maks 200 personer kan delta i fysiske turneringer og 300 via nett.

Arrangører kan ikke tjene penger på turneringene, og det er ikke lov med verken sponsorer, mat- eller drikkesalg – all alkoholbruk er forbudt.

(Foto: Jarle Hrafn Grindhaug / PressFire.no)

Det kan ikke brukes konsoller eller spill ikke lagd av Nintendo under samme arrangement, og heller ikke kontrollere som ikke er lisensiert av Nintendo.

Alle som arrangerer må legge ut alle budsjettene sine offentlig, og billettpriser for å bli med i turneringene kan ikke overstige 20 euro. Inngangsbilletter for de som bare skal se på kan ikke være på mer enn 15 euro.

Det kan maks være premier på 5000 euro, og inngangsbillettene kan ikke brukes for å pynte på premiene – det er heller ikke lov til å ta billetter for online-turneringer.

Dersom billettsalget overskrider utgiftene til arrangøren må denne betale tilbake de overskytende pengene til de som har kjøpt billetter. Arrangøren må påse at ingen som ser på eller deltar i turneringene er under aldersmerkingen til spillet som spilles.

Om det streames fra turneringene, kan det ikke benyttes offisielle bilder fra spillene i overlays, for eksempel bilder av figurene som brukes.

Nintendo sier at det ikke er lov å bruke noen modifiseringer av spillene.

Skoler kan bare avholde turneringer dersom disse er lukket og kan ikke inkludere personer utenfor skolene. Idrettslag får ikke lov til å avholde turneringer uten en offisiell lisens fra Nintendo.

De nye reglene trår i kraft fra nyttår – hvordan man søker om en lisens vil bli avklart senere.

Nintendo sier de forbeholder seg retten til å ta rettslige skritt mot arrangører av turneringer som ikke holder seg til de nye reglene, eller som «sannsynligvis vil bryte retningslinjene».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3