NHL 10

Hockeyspill på sitt optimale. Perfeksjonert spilleglede!

De aller fleste kan nok være enige om at «NHL 09» sannsynligvis er det beste hockeyspillet som er laget.

Kanskje også en av de aller beste sportsspillene uansett kategori. Etter å ha lest denne anmeldelsen er det mulig du har endret oppfatning. Nå er tiden kommet for å omfavne «NHL 10».

POSITIVE NYVINNINGER

En vesentlig nyskapning i «NHL 10» er den aktive bruken av vantet.

Tidligere har ikke vantet vært noe annet enn en begrensning i hvor du kunne bevege seg.

I år har vantet fått lov til å være med på leken, og det er et kjærkomment element jeg merker jeg har savnet, nå som jeg ser hvor mye det bidrar til å forme spillet under en kamp.

Når en spiller beveger seg mot vantet, kan du presse, og låse han inntil vantet. Dette kan få flere utfall. Kanskje du klarer å snappe opp pucken. Det er også en mulighet for spilleren som er presset mot vantet å sentre pucken til en medspiller ved å bruke foten.

Noen ganger føles det som spill mot vantet skjer for ofte, men i de aller fleste kampene jeg har spilt har det føltes som noe som bare forsterker den gode spillopplevelsen i «NHL 10».

En annen vesentlig del av en hockeykamp er ofte den intense kjempingen mellom de to lagene som ofte ender i slagsmål.

Dette er elsket og hatet, men man kommer ikke bort fra at det har blitt en del av intensiteten av å se på en hockeykamp. Publikum forventer også en nevekamp eller to før kampen er over.

I spillsammenheng har slåsskampene ikke vært spesielt imponerende. Du ser begge kamphanene fra siden og du kan velge om du vil slå eller forsvare deg, og det er det.

I år er kameraet endret og slåsskampene forgår nå i førsteperson og blir med det mye mer intense. Du ser din motstander i øynene og det er bare å denge løs.

Restriksjoner fra NHL gjør at du ikke kan regne med å dele ut noen blåveiser eller slå ut noen tenner på din motstander, så du får nøye deg med å slå av ham hjelmen. Og så legge han i bakken.

SE HVA SOM SKJER

Pucken oppfører seg også enda mer selvstendig i år.

Det har vært mange situasjoner hvor pucken har vært innom flere spillere, skøyter og køller, og endrer retning deretter.

Er det mange spillere foran mål, vil et skudd fort kunne bli styrt inn av en kølle.

Jeg har også hatt skudd på målvakten som jeg trodde ble reddet men som plutselig passer mållinjen etter å ha løsnet fra målvaktens leggbeskyttere.

Kontrollsystemet er beholdt fra tidligere år og jeg kommer ikke på noen andre sportsspill som har en så intuitiv styremåte.

I NHL er den høyre analogspaken en representasjon av din hockeykølle. Alle bevegelser føles som de skal og det er en vannvittig kul følelse å finte ut målvakten og så vippe pucken i buret.

I år kan du faktisk også skyte fra knestående stilling dersom du blir taklet på vei mot målvakten. Det gir inntykk av at spillerne gjør det de kan, og kjemper med nebb og klør for laget sitt.  

FANTASTISK FLERSPILLER

Dette spillet er virkelig fullpakket med ulike moduser og det skal være nok å finne på om du blir lei av å bare spille enkeltkamper.

Dersom du ikke vil kjempe deg gjennom en hel sesong for å nå sluttspillet, kan du i år gå rett inn i Stanley Cup i «Battle for the Cup»-modusen.

Noe av det jeg har satt mest pris på med NHL-spillene er hvor morsom flerspillermodusen er.

Ingen av mine venner er spesielt interessert i hockey, men allikevel synes jeg at det er oppgjørene i NHL som oftest blir de mest intense og morsomme.

Hockey er et genialt, underholdene spill, da det er action og store sjanser hele tiden. Noe som passer perfekt for oppgjør mellom deg og en venn, enten sammen i sofaen eller over nettet.

Måten å styre spillerne kan være litt skummelt for førstegangsspillere, men når kontrollen sitter, kan man ikke se for seg å bruke noe annet.

Dersom du ikke takler måten å styre spillerne på, kan du bruke den gamle styremåten. Det vanker til og med en achievement eller et trofe for det. 

HAR JEG IKKE SETT DETTE FØR?

Et spørsmål som er viktig å spørre seg, er om dette spillet er for likt fjorårets utgave.

Dersom du har «NHL 09» er det nok ikke stor vits å oppgradere til «NHL 10».

EA Sports har beholdt det aller meste fra i fjor, og jeg synes ikke nyskapningene som har kommet med i år rettferdiggjør noe innkjøp av årets utgave.

Det er nesten så jeg synes «NHL 10» fint kunne vært distribuert som en patch til «NHL 09».

Dersom du ikke er eier «NHL 09» er det absolutt ingenting å lure på: «NHL 10» er det beste hockeyspillet som noensinne er laget.

Årets utgave av NHL har ikke hatt noen lett jobb foran seg. Det skal konkurrere mot det beste hockeyspillet som noensinne er laget. Likevel har man utført jobben mesterlig.

Den gode følelsen fra i fjor er beholdt og det har kommet med nyvinninger som har gjort opplevelsen enda bedre. Spillet er like fantastisk som tidligere, og med litt justering her og der har det blitt enda bedre enn fjorårets utgave.

Det er dog snakk om ganske små endringer, så beslutningen om å kjøpe dette spillet kommer an på om du allerede har «NHL 09» eller ikke.

Uansett hva du ender opp med å foreta deg, så er det ingen tvil om at dette er det beste hockeyspillet som er laget. Det vil si «NHL 09» pluss litt ekstra krydder.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3