Annonse
Annonse
Nerf N-Strike
Jakten på en N-Strike Elite har startet.

Nerf N-Strike

Jakten på en N-Strike Elite har startet.
3:57
9:09
Utvikler
EA
Utgiver
Electronic Arts
Slippdato
28. oktober 2008
Plattformer
DS, Wii
9:09
3:57

Ved første øyekast er «Nerf N-Strike» et spill mange sannsynligvis skulle ønske det fantes en unnskyldning til å plukke opp, men velger å la være fordi de ikke har noen å skylde på – for akkurat hvorfor skulle du kjøpe en lekepistol?

VÅPEN FOR DE MINSTE

EA har utviklet et førstepersons skytespill i futuristisk stil basert på en serie leketøyspistoler med NERF-navnet designet for å likne ekte våpen, bare i flashy farger.

Som Shane, vennegjengens beste N-Strike-spiller, blir du vekket midt på natten av «B.O.B.», en Normad C Series-robot, som utfordrer deg til å bevise at du er god nok til å bli en N-Strike Elite.

For å vise ditt talent må du kjempe mot en rekke motstandere i «mission mode», som består av en rekke minispill. Disse varierer fra veldig kjedelige og langtekkelige til å være svært moro.

Målet ditt er så enkelt som å slå motstanderens high score i hver øvelse. Du blir testet i hurtighet, logikk, tålmodighet og nøyaktighet, for å nevne noe.

Du vil også låse opp en imponerende samling av Nerf-våpen underveis. Noen er ren fiksjon mens andre faktisk eksisterer i virkeligheten.

ROBOTSLAKT

Dessverre blir det til tider litt døvt å skyte ned horde etter horde av lite truende roboter, samt at de klassiske skyte-på-blink-øvelsene gjør sitt for drepe motivasjonen.

Oppå det hele må du også ta i mot en rekke klisjéfylte fornærmelser fra den 10-12 år gamle motstanderen din, som forteller at en sovende hest kunne gjort en bedre innsats enn det du presterer.

Men det er også oppgaver som gjør det hele utrolig givende. Eksempelvis de «Boom Blox»-inspirerte øvelsene hvor du skyter uten å treffe de viktige gullboksene, eller prøver å finne en boks i midten.

De flashanimerte mellomscenene og det virtuelle designet ser for det meste ganske gjennomsnittlig, men ok ut. Det er ikke godt nok til å imponere de fleste spillentusiaster, men absolutt dugende for den tenkte målgruppen.

Lydeffektene er med på å forsterke designet og det futuristiske på en overbevisende måte. Litt hakking og særdeles dårlige stemmer er noe man kan påpeke som negativt – det høres ut som om smack-talken blir lest opp fra huskelapper.

GØNNER PÅ KJØPET

Switch Shot EX-3 Blasteren fungerer rett og slett bedre enn du skulle tro. Wii-moten monteres veldig enkelt ved å fjerne den uttakbare delen. Resultatet er en pistol med et noe plastaktig og billig ytre, men som gir deg et komfortabelt grep og har en triggerknapp som responderer hurtig og bra.

Et minus er at vektfordelingen ikke er helt jevn, og det ikke er noe sted

å legge sikkerhetsreimen så denne må tas av.

I pakken følger det også med piler av skumgummi, slik at pistolen faktisk kan brukes utenom spillingen.

Konklusjonen er at lekepistolen rett og slett blir det mest appellerende, og mer enn spillet i seg selv.

Selv om EA har gjort en god jobb med å lage et ordentlig spill av NERF, og ikke bare utnyttet det som en billig salgsmetode, varer ikke underholdningsverdien veldig lenge.

Det er heller aldri noe direkte skummelt eller voldelig som forekommer, og derfor kickes aldri energinivå helt opp. Her gjør flerspillmuligheten litt for å hjelpe – det er faktisk ganske mye mer spennende når man er to eller fler.

Om ikke annet har du i alle fall endelig en plastleke til Wii som faktisk ikke bare står der og tar opp plassen.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Nerf N-Strike

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum