Nå vil Xbox Series-maskinene trekke langt mindre strøm

Flytter alle over på energisparingsmodus i kommende oppdatering.

11. januar 2023 22:29

​(PressFire.no): Å skru av en Xbox Series S eller en Xbox Series X er ikke så rett fram som man kanskje skulle tro.

For å slå konsollene helt av må man enten inn i menyene for å finne «av»-knappen, eller holde inn den fysiske knappen på konsollen. Skrur man av konsollen via håndkontrolleren vil den gå inn i en av to standby-moduser.

Å bare skru av med håndkontrolleren er nok det vanligste, og de to modusene som da kan slå inn er «energy saver» og «sleep». 

«Sleep» gjør at konsollen kan skrus på via internett, skrur seg på kjappere og lar deg ha flere spill lagret i minnet samtidig (en funksjon kalt «instant on» hvor man kan hoppe mellom spillene uten å starte de på nytt).

Men ikke alle vet at «sleep»-modusen trekker ganske mye strøm, selv om konsollen virker å være slått av. Faktisk drar konsollen opp til 15 watt om du har denne funksjonen slått på.

Det er mer enn 131 kilowattimer i året for en «avslått» konsoll.

Til sammenligning vil strømsparemodusen bare trekke 0,5 watt – eller én 30-del av «sleep»-modusen. Du kan med andre ord spare potensielle hundrelapper i året om du skifter til energisparemodusen i dagens strømprisklima.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå kostet det i snitt 317 øre per kilowattime inkludert nettleie og avgifter i forrige kvartal (minus strømstøtte). En Xbox Series X i «sleep»-modus koster dermed 415 kroner i året.

Microsoft varsler nå at de kommer til å flytte alle over på denne strømsparemodusen i en kommende oppdatering, og at de som vil ha den gamle «sleep»-funksjonen må gå inn og velge den på nytt.

De som vil ha det beste fra begge funksjonene vil med denne oppdateringen kunne velge en periode på dagen hvor konsollen vil være i «sleep»-modusen og starte kjappere, men falle ned på strømsparemodusen de resterende timene.

Samtidig vil en ny funksjon gjøre at Xboxen vil forsøke å laste ned oppdateringer på tider hvor strømmen er billigst, der Microsoft vil bruke statistikk og informasjon fra internett for å anslå det optimale tidspunktet å starte oppdateringene på.

Også de eldre Xbox One-konsollene vil få en bedre strømsparemodus.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3