Nå legger de ned «Disney Infinity»

300 mister jobben.

11. mai 2016 09:50

(PressFire.no): Storspillet «Disney Infinity» stenges og studioet Avalanche Software legges ned, det kunngjør Disney nå.

Nyheten kommer i sammenheng med kvartalsrapporteringen til Disney, hvor styreleder i avdelingen for konsumentprodukter og interaktive medier, Jimmy Pitaro, avslørte at underholdningsgiganten ikke lenger er en spillutgiver. Det rapporterer Gamesindustry.biz.

«Disney Infinity».

- Ikke lett avgjørelse

Ifølge Pirato skal dette ikke ha vært en lett avgjørelse for selskapet på grunn av «kvaliteten på spillet og de lidenskapelige fansene».

Rundt 300 ansatte mister jobben i studioet som har stått bak serien, som ligger i Salt Lake City, Utah.

Avalanche Software (må ikke forveksles med den svenske utvikleren som blant annet står bak «Just Cause»-spillene) var Disneys siste spillstudio, etter at de i en årrekke har lagt ned det ene etter det andre spillstudioet og har endret sin tilnærming til dataspill ved å heller låne ut merkevarer på lisens i stedet for å produsere spillene selv.

Eneste avdeling i Disney med nedgang

«Disney Infinty» har vært en stor satsing som også inkluderte leketøy, som betyr at leketøy fra Disney-, Star Wars- og Marvel-universet kan kjøpes for å åpne innhold i selve spillet – ikke ulikt konkurrenten og suksessen «Skylanders» fra Activision eller Amiibo-løsningen til Nintendo.

Det første spillet i «Disney Infinity»-serien kom i 2013 og har i ettertid fått to oppfølgere, hvor det siste kom så sent som i august 2015.

I fjor markerte spilldelen av Disney seg spesielt i finansresultatet – på en negativ måte. Det var den eneste avdelingen i Disney som opplevde nedgang i resultatene – samtlige avdelinger opplevde vekst sammenlignet med resultatet året før.

Det er foreløpig noe usikkert når selve spillet vil stenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3