Nå kommer «Alan Wake» til pc

Starten på 2012 blir skrekkelig.

15. desember 2011 09:24

(PressFire.no): Etter over syv år i utvikling kom endelig finskutviklede «Alan Wake» ut til Xbox 360 i 2010. Da hadde spillet blitt utsatt flere ganger, og hadde i mellomtiden også gjort en eksklusivitetsavtale med Microsoft og Xbox 360.

Opprinnelig skulle spillet også komme til pc, men det skjedde altså aldri.

Likevel har det flere ganger dukket opp rykter om at spillet er på vei til pc i ettertid - ikke minst fordi Xbox 360-versjonen skuffet stort på salgslistene. De siste dagene har ryktene tiltatt, og det var visst hold i dem denne gangen. 

Nå har nemlig den tidligere «Max Payne»-utvikleren bekreftet at spillet kommer til pc i starten av 2012.

Foreløpig er kun den digitale nettbutikken Steam blitt kunngjort som distribusjonskanal, og det er usikkert om det blir mulig å kjøpe det i butikken. Men Remedy har bekreftet at begge utvidelsespakkene – «The Signal» og «The Writer» følger med spillet.

Dette kommer i kjølevannet av at selskapet også avduket en slags oppfølger til Xbox 360 kalt «Alan Wake’s American Nightmare» natt til søndag i forbindelse med Video Game Awards i Los Angeles. Men denne gangen slippes det nye spillet via Xbox LIVE Arcade.

«Alan Wake» er et actioneventyr med skrekkelementer og er tungt inspirert av tv-serier som «Twin Peak» og forfatteren Stephen King. Vår anmelder trillet terningkast fem og kalte det «unikt og spennende».

Pc-versjonen av «Alan Wake» slippes i samme tidsperiode som Xbox 360-eiere kan kjøpe «Alan Wake’s American Nightmare» til Xbox 360 – i starten av 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3