Nå er «My Child Lebensborn» tilbake på Google Play

Ble flagget for nazisymbolikk.

16. april 2019 13:34
Feilmelding i Google Play.

(PressFire.no): Bare dager før det norske spillet «My Child Lebensborn» (eller «Mitt barn Lebensborn» som det heter her) vant den annerkjente BAFTA-prisen i starten av april, ble spillet fjernet fra Google Play i en håndfull land.

Spillet ble fjernet i Russland, Tyskland, Frankrike og Østerrike på grunn av Googles interne retningslinjer for disse landene.

Det viste seg derimot vanskelig å finne ut hva spillet brøt, og hvorfor de forskjellige landene ikke fikk spille spillet.

- Jeg har dessverre ikke anledning til å kommentere enkeltsaker, forklarte presseansvarlig for Google Norge, Helle Skjervold.

Skjervold bekreftet at spillet brøt med retningslinjene i «noen få markeder». Vi fikk likevel ikke vite hvilke retningslinjer som var brutt, og på Googles dedikerte nettsider til retningslinjer i apper og spill på Play Store fantes ingen indikasjoner på at hva det kunne være som gjorde at enkelte land hadde spesielle regler.

Faktisk var det ingen måte å se de forskjellige landenes retningslinjer på i det hele tatt.

Da PressFire forsøkte å kontakte en rekke forskjellige underkontorer hos Google i de respektive landene fikk vi enten beskjed om at de ikke kunne fortelle oss hva som stanset spillet, eller at de pekte tilbake til pressesentralen sentralt.

Utviklerne i Sarepta og Teknopilot så seg nødt til å dele ut spillet på en mer kreativ måte til de som ikke fikk lastet det ned.

Folk kunne donere for å få spillet.
Folk kunne donere for å få spillet.

De ga folk muligheten til å laste ned spillet som en «tester» via tilgang til deres testplattform dersom de donerte tre euro eller mer til hjertesaken «The Children Born of War» og ga beskjed i sosiale meder.

Men nå har løsningen plutselig kommet. I en epost til PressFire sier Google at spillet igjen er ute i alle de berørte landene:

- Google Play har strenge retningslinjer for sensitivt innhold, inkludert alt som inkluderer nazistiske symboler, og etter en detaljert helhetsvurdering har vi gjort denne appen tilgjengelig igjen i Play i alle markeder, sier Skjervold.

Spillet skal ha blitt flagget i forskjellige land hvor lovgivningen rundt nazisymbolikk er streng (selv om Tyskland i fjor åpnet opp for bruken i spill), hvilket fikk Google til å ta ned spillet i påvente av en evaluering.

Men nå kan altså spillet lastes ned av alle på vanlig måte igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3