Annonse
Annonse
Myndighetene i England tar ut tiltale mot eiere av spill-gamblingsider
Kjent YouTuber tiltalt for å lure barn inn på nettsiden.

Myndighetene i England tar ut tiltale mot eiere av spill-gamblingsider

Kjent YouTuber tiltalt for å lure barn inn på nettsiden.
10:03
16:54
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
16:54
10:03
Gambling-delen av FUTGalaxy.

(PressFire.no): Ikke lenge etter støvet har begynt å legge seg for de mange «CS:GO»-skandalene innenfor gambling med skins og uærlige/ulovlige videoer som promoterer gamblingsider, så smeller det igjen.

Denne gangen er det i hovedsak Ultimate Team-modusene i EAs sportsspillserier som er midtpunktet, der britiske myndighetene nå har tatt ut tiltale mot to personer som driver en gamblingside basert på spillene.

De tiltalte er Dylan Rigby og Craig «NepentheZ» Douglas – begge fra Essex i England.

Sistnevnte er en forholdsvis kjent YouTuber i miljøet, med hele 1,3 millioner følgere. Videoene hans er som regel snutter der han åpner diverse «FIFA Ultimate Team»-pakker eller spiller fotballspillet.

De to måtte møte i retten fredag for å svare på tiltalen, ifølge en uttalelse fra det britiske Lotteritilsynet.

Rigby og Douglas er begge siktet for å promotere et lotteri og for å reklamere for illegal gambling. Douglas er i tillegg tiltalt for å ha invitert barn til å gamble.

Strafferammen på førstnevnte er et års fengsel og/eller bøter på opp til 54 000 kroner. Det samme er strafferammen på den ekstra siktelsen til Douglas.

«NepentheZ» spilte på egen nettside
uten å opplyse om det.
«NepentheZ» spilte på egen nettside
uten å opplyse om det.
Opplyste ikke om kobling i videoer

Det er ingen rettsdokumenter å finne ennå, men etter litt snoking på nettet finner vi ut at de to er involvert i selskapet Game Gold Trading.

Selskapet ble startet av Rigby, mens Douglas kom til i etterkant.

Selskapet eier en rekke nettsider, blant annet domenet FUTGalaxy.com (Rigby står oppført som eier av domenet), som både har satsing på ekte kamper (med virtuell mynt du kjøper med ekte mynt) og et lotteri hvor du gambler mot andre spillere.

FUTGalaxy har ingen aldersgrense for å bli medlem, og du bruker de samme virtuelle myntene til å både bette (på ekte kamper) og gamble (satse på lotteriet). Myntene du vinner kan veksles ut igjen.

Og her er sakens kjerne: Douglas har flere videoer hvor han promoterer, og vinner på, nettsiden – uten at han nevner at han er dypt involvert i den.

- Det er en utrolig, utrolig nettside, sier han i en av videoene.

Det hele er ganske likt «CS:GO»-skandalene, og det spekuleres i at det er nettopp denne nettsiden Lotteritilsynet har reagert på.

Den samme ringen eier
mange lignende sider.
Men det stopper ikke der

FUTGalaxy finnes også på andre språk, men når du går innpå de er det med en liten forskjell:

Disse har ikke oppgitt Game Gold Trading som eier, men heller et selskap kalt Game Wager International Corporation, som er registrert i Costa Rica.

Dette selskapet har en rekke gamblingsider knyttet til navnet sitt, inkludert nettsider som FUTmaster.pl, FUTmaster.ru, FUTGoles.com, UTcoinbets.com og CSGOFantasy.com.

Game Wager står oppført som eier av disse sidene, og de eier i tillegg nok et domene, UltimateCoinExchange.com.

Litt mer ettersyn viser at denne nettadressen nå sender deg videre til FUTshop.com, og at personen bak Game Wager har en YouTube-kanal med reklamevideoer om denne nettsiden.

Nettsiden driver med kjøp og salg av Ultimate Team-pakker til «NHL», «Madden» og «FIFA», samt gjenstander til «Pokémon GO», og de ser også ut til å skulle starte med «CS:GO»-greier etter hvert.

Men et tredje selskap står oppført som eieren av FUTshop.com. De heter MUT Coint Trader Inc, og eieren er ingen ringere enn Dylan Rigby.

Ikke så bekymret i fjor.
Lotteritilsynet gransker

Sirkelen er komplett, og det er med andre ord greit å minne på at man må holde tunga rett i munnen når man bestemmer seg for å hoppe ut i den veldig uregulerte delen av spillverdenen som gambling representerer.

Så langt har ingen blitt dømt, men den britiske retten har beordret at saken skal opp igjen 14. oktober.

Det britiske Lotteritilsynet sier de har begynt å kikke nærmere på gambling innenfor dataspill, og de advarer foreldre om at barna kan bli dratt mot gambling med f.eks. skins.

En eventuell felling i retten vil sannsynligvis skape en presedens i landet som vil påvirke alt av gambling basert på spillgjenstander.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Myndighetene i England tar ut tiltale mot eiere av spill-gamblingsider

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum