Motive skal ha skrinlagt «Dead Space 2»-remake

Teamet flyttes over til «Battlefield».

10. april 2024 18:50

(PressFire.no): «Dead Space» fikk en flott remake for litt over et år siden, og ifølge journalist Jeff Grubb skal utvikler Motive ha jobbet med en nyversjon av «Dead Space 2».

Utviklingen kom derimot aldri lenger enn til konseptfasen, ifølge Grubb – og på grunn av dårlig salg av den første remaken har prosjektet nå blitt skrinlagt.

I stedet blir teamet som har jobbet på den nye remaken satt til å jobbe på «Battlefield».

«Battlefield»-sjef Byron Beede forteller i en melding på EA sine nettsider at de ønsker å «utnytte det enorme potensialet» som ligger i serien, og virker å bekrefte at det ikke skal lages noen flere remakes av «Dead Space».

– Vi er utrolig begeistret for Motive, som tar med seg en ekspertise på Frostbite (EAs spillmotor, journ. anm.) og overbevisende historiefortelling. De blir med DICE, Criterion og Ripple Effect i arbeidet med å bygge et «Battlefield»-univers, skriver Beede.

Studiosjef Patrick Klaus utdyper dette litt i en egen melding, der han sier at studioet nå jobber på to spill (som ikke er «Dead Space»).

– Hovedpersonene bak remaken av «Dead Space» i 2023, Philippe Ducharme (Executive Producer) og Roman Campos-Oriola (Creative Director), skal bygge opp et team hos Motive som vil jobbe sammen med «Battlefield»-studioene rundt om i verden for å skape det neste «Battlefield»-universet for både flerspiller- og enspilleropplevelser.

Han skriver samtidig at Motive også fortsetter arbeidet med et «Iron Man»-spill som ikke er blitt vist fram enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3