Microsoft: – Vil ha spill og Game Pass på PlayStation og Nintendo

30. november 2023 07:00

(PressFire.no): Det er i et intervju med Gamespot at finanssjef hos Xbox, Tim Stuart, sier at Microsoft endrer strategi og ønsker å gi ut sine «first party»-spill til konkurrerende plattformer.

– Det er en liten endring i strategien. Jeg annonserer ikke noe bredt her, men planen vår er å få våre egne opplevelser og vår abonnementsløsning til alle skjermer som kan spille spill, sier Stuart.

– Det betyr smart-TVer, det betyr mobile enheter og det betyr de som vi har tenkt på som konkurrenter tidligere, som PlayStation og Nintendo.

Om dette betyr at de rett og slett vil åpne opp for «Halo» på PlayStation vites ikke, men Xbox-sjef Phil Spencer gikk tidligere denne måneden ut og sa at han så på Nintendo- og PlayStation-fans som Xbox-kunder.

Om Microsoft går og tenker på å forlate hardware-markedet og bli en tredjepart til de andre, slik Sega gjorde i 2001, så henger de kommentarene litt mer på greip.

Ryktebørsen svirret også om at Spencer forsøkte å forhandle en deal med de to andre konsollskaperne rundt 2017 for å få Game Pass der, men etter hvert skal disse ha sagt (kanskje forståelig nok) nei.

– Vi har ingen planer om å ha Game Pass på noen andre lukkede plattformer akkurat nå, for det meste fordi disse lukkede plattformene ikke har lyst på noe som er som Game Pass, sa Spencer da.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3