Microsoft-sjefen gir seg

Foreløpig ingen erstatter på plass.

23. august 2013 16:26

(PressFire.no): Etter det som bare kan beskrives som noen tøffe år for datagiganten Microsoft, pensjonerer nå sjefen Steve Ballmer (57) seg.

Det er selskapet selv som informerer om at mannen som har styrt Microsoft i 13 år nå gir seg.

En arvtager skal ikke være klar, men Ballmer forblir administrerende direktør til en kandidat har blitt valgt. Han skal selv overse prosessen for å finne en egnet person.

Styret i Microsoft har satt opp en egen komité for å finne rett person, hvor Bill Gates naturligvis fremdeles er styreformann.


Ny strategi

Ballmer forteller at dette skjer idet selskapet har lagt en ny strategi med en ny organisasjon. Den nye satsingen skal være elektriske enheter og tjenester. 

Aksjekursen til Microsoft steg med rundt ti prosent da avgangen ble kunngjort og stiger fremdeles. Ballmer selv eier hele 330 millioner aksjer i selskapet.

Ifølge Hegnar.no skal han dermed ha økt formuen med 5,8 milliarder kroner på å gå av.

Tøff periode

Avgangen blir kunngjort etter at Microsoft har slitt voldsomt med salget av operativsystemet Windows 8, som ble lansert i 2012.

I tillegg har lanseringen av Microsofts nettbrett, under navnet Surface, vært en fiasko.

Det var også sent ute med å lansere en løsning for moderne smarttelefoner, og har slitt med å hente inn et marked som domineres av rivalene Google og Apple.

Lanseringen av deres nye Xbox-konsoll har heller ikke vært smertefri. Etter at den første avdukingen falt i dårlig jord hos publikum, har de endret en rekke strategiske valg.

Det ble ikke bedre da de i forrige uke måtte fortelle at antall lanseringsland som får maskinen i november blir redusert fra 21 land til 13. Norge er ett av landene som ikke får konsollen før i 2014. 

Foto: Scanpix/ROBERT GALBRAITH/Reuters

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3