Microsoft og Nintendo har inngått en tiårig «Call of Duty»-avtale

Blir å finne på Nintendos plattformer om Activision-kjøpet går gjennom.

8. desember 2022 12:53

(PressFire.no): For at oppkjøpet av Activision skal gå gjennom, må konkurransetilsynene i en rekke land godkjenne det – og i de siste månedene har mye dreid seg om «Call of Duty».

Dette fordi Sony har hatt innvendinger mot at Microsoft får eie serien, der de sier at selskapet nesten garantert kommer til å gjøre serien eksklusiv til Xbox, og dermed frarøve alle PlayStation-spillerne muligheten til å spille der.

Microsoft på sin side sier de har forsøkt å inngå avtaler med Sony om å fortsette å gi ut, men Sony har kalt disse for «utilstrekkelig på alle mulige måter».​

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">I&#39;m also pleased to confirm that Microsoft has committed to continue to offer Call of Duty on <a href="https://twitter.com/Steam?ref_src=twsrc%5Etfw">@Steam</a> simultaneously to Xbox after we have closed the merger with Activision Blizzard King. <a href="https://twitter.com/ATVI_AB?ref_src=twsrc%5Etfw">@ATVI_AB</a> <a href="https://twitter.com/valvesoftware?ref_src=twsrc%5Etfw">@ValveSoftware</a></p>&mdash; Phil Spencer (@XboxP3) <a href="https://twitter.com/XboxP3/status/1600342467727224832?ref_src=twsrc%5Etfw">December 7, 2022</a></blockquote>

Samtidig sier Microsoft at de vil fortsette å gi ut alle kommende spill i serien på Steam. Ingen avtale er derimot inngått her, fordi Steam ikke ønsket det.

– Microsoft tilbød og sendte oss en skisse til en avtale for å sikre «Call of Duty», men det var ikke nødvendig for oss, sier Valve-sjef Gabe Newell i en uttalelse, som peker til tre grunner.

– A) Vi synes ikke noen partnere skal være nødt til å låse seg til Steam, B) Phil og spill-teamet hos Microsoft har alltid levert på det de sier at de skal gjøre ovenfor oss, så vi stoler på intensjonene deres og C) Vi tror Microsoft har all motivasjonen de trenger til å være på plattformene og maskinene hvor «Call of Duty»-spillerne er.

«Call of Duty» gjorde comeback på Steam med årets utgave, etter å ha vært låst til Activisions egen launcher i fem år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3