Microsoft legger ned stor tv-satsing på Xbox One

Slik blir spillkonsollen påvirket av oppsigelsene.

18. juli 2014 10:32

(PressFire.no): I går kom meldingen om at Microsoft skal si opp over 18 000 av sine rundt 127 000 ansatte, det kommer etter at Satya Nadella i februar tok over som sjef for den amerikanske data- og spillgiganten i februar.

I september 2013 kjøpte Microsoft den finske mobilgiganten Nokia, som nå også må ta den største delen av oppsigelsene - 12 500 av de 18 000 som mister jobben kommer fra Nokia-avdelingen.

Legger ned tv-satsing

Men andre deler av Microsofts forretningsområder blir også rammet og spillkonsollen Xbox er intet unntak – tv-produksjonsavdelingen Xbox Entertainment Studios blir lagt ned.

Avdelingen hadde som hovedoppgave å skape og produsere eksklusivt tv-innhold for den nye spillkonsollen Xbox One, som har hatt tv som integrert strategi.

Phil Spencer, som er sjef for Xbox-satsingen til Microsoft, bekreftet i går at avdelingen blir lagt ned, men at enkelte serier som er i produksjon vil bli ferdigstilt. Blant dem er en tv-serie basert på den populære spillserien «Halo».

Microsoft hentet inn tv-produksjonskompetanse fra t-kanaler som CBS til å lede produksjonsselskapet, som blant annet har kunngjort en tv-serie basert på «Halo» som også har Ridley Scott som produsent. Produksjonsselskapet til Steven Spielberg, Amblin Entertainment, er også involvert.

I tillegg har Xbox Entertainment Studios fått oppmerksomhet for sin dokumentarserie, som blant annet dokumenterte utgravingen av den mytiske søppeldynga fylt med «E.T.» og andre Atari-spill.

Da Microsoft i fjor avduket sin Xbox One-konsoll var tv et stort fokus, men etter at spillerne tydelig reagerte på flere deler av den nye konsollen kom en snuoperasjon i tillegg til at det kom inn en ny sjef for Xbox-satsingen.

I ettertid har Microsoft lagt om kursen til å ha mer fokus på spill, noe de også bedyret under årets spillmesse i Los Angeles – E3. Under sin pressekonferanse, som starter messa, viste de kun spill og ordet «tv» ble ikke nevnt en eneste gang.

Mobil og nettsky først

Microsoft-sjefen forteller i sin blogg om restruktureringen at Microsoft skal fokusere på Xbox som spillplattform, noe Xbox-sjefen Phil Spencer i går kommentert videre.

I henhold til strategien skal det være «mobil og nettsky først», hvor Microsoft-sjefen mener spill er en «den aller største kategorien» målt i tid og penger som brukes.

Videre påpeker Nadella at det likevel er viktig for dem «å definere kjernen» samtidig som det er viktig å gjøre smarte valg på satsingsområder.

Spencer forteller at tv ikke forsvinner fra Xbox One, men at den vil bestå av å forbedre opplevelsen med oppdateringer og samarbeidspartnere og innholdsleverandører.

Xbox One er foreløpig nummer tre i konsollkrigen mellom Nintendos Wii U, Playstation 4 og Xbox One. Nintendo Wii U hadde imidlertid ett års tjuvstart og har slitt med salget mens PlayStation 4 i utgangspunktet ble sluppet samtidig som Xbox One.

Xbox One har imidlertid ikke blitt sluppet i alle land, hvor også Norge er blant landene som får maskinen først 5. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3