Mann (48) dømt for å ha gått rundt med Master Sword på gata

9. juli 2024 12:51

(PressFire.no): En 48 år gammel mann fra byen Nuneaton i Storbritannia, like utenfor Coventry, er dømt til fire måneder fengsel for å ha gått rundt med en replika av Master Sword fra «The Legend of Zelda».

Det var mer en kniv enn et sverd: Replikaen var omtrent 20 cm lang.

Mannen skal ha blitt sett gående med sverdet på gaten i sentrum av Nuneaton, og forklarte til politiet at han hadde kjøpt det online som en «fidget toy» – en leke for å fikle med.

Politiet forklarte at det ikke spilte særlig stor rolle, ei heller at sverdet befant seg i en slire – det var en kniv, og kniver skal man ikke gå med på gaten.

Mannen skal ha innrømmet ovenfor retten at noen kunne ha blitt skremt av at han gikk rundt med kniven, men forklarte at han aldri hadde ment å bruke det som et våpen.

Det tok ikke retten særlig hensyn til, og dømte altså til fire måneder i kasjotten. Mannen må også betale 154 pund (rundt 2100 kroner) i omkostninger.

– Vi har nulltoleranse for kniver ute blant folk, forteller etterforsker Spellman hos Warwickshire-politiet.

– Det er mulig å finne seg fikleleker som ikke er 20 centimeter lange kniver, og det er mulig å vandre ned gaten uten å holde dem ut foran deg. Med litt selvinnsikt så hadde han unngått kontakt med oss helt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3