- Mange ble forbannet av «Army of Two»

Army of Two-utviklerne har tonet ned det mange oppfattet som smakløsheter fra det første spillet.

14. januar 2010 15:56

Det populære spillet «Army of Two» skapte en moraldebatt når det ble sluppet mars 2008. Det at selve temaet var å drepe terrorister i Afghanistan og Irak, var ubehagelig for mange spillere.

Mange anmeldere syntes også det var spekulativt og at utvikleren tråkket over streken.

I et ferskt intervju med Videogamer.com innrømmer EA Montreal-sjefen Alain Tascan at de gikk for langt. Oppfølgeren til «Army of Two», med undertittelen «The 40th Day», er forøvrig nå sluppet.

Les også: Vår anmeldelse av «Army of Two: The 40th Day».
Les også: Vi møtte utviklerne bak Army of Two-spillene på E3.

BLE REVET MED

Alain Tascan sier at de ble «revet med» og at å drepe terrorister for penger på steder der «levende soldater dør var feil».

Videre påpeker han at grensene er forskjellige hos folk.

- Tabben vi gjorde var å tro at det som er morsomt for én person vil alle synes er morsomt. Mens realiteten er at du kan le av alt, men ikke sammen med alle, sa han og utdyper problemet.

- Når vi mikset dreping i Nord-Afrika, dreping av terrorister for penger med high five og en morsom kommentar etterpå, på et sted hvor våre ekte, levende soldater dør, så ble det feil. Du kan ikke gjøre sånt.

- Folk fra venstre trodde vi var til høyre og folk fra høyre trodde vi var til venstre. Vi klarte å gjøre mange forbannet, sier Tascan til Videogamer.com.

Videre påpeker han at opptakene de har fra ekte leiesoldater i krig er mye verre og at de bare brukte ti prosent av det som ble sagt, men at det er enkelte ting du ikke kan ha med i et spill og at de nå har lært seg å filtrere.

Avslutningsvis påpeker han at tonen i humoren har endret seg til det nye spillet, som lanseres i dag, 14. januar.

- Jeg føler det nye fremdeles er veldig morsomt, men det er i alle fall mer Bruce Willis-morsomt enn Steven Seagal-morsomt, avslutter han.

Lignende moralske dilemma rammet også i fjor spillet «Six Days in Fallujah».

«Six Days in Fallujah», som portretterer blodbadet i Fallujah i november 2004, fikk mye kritikk fra pårørende og krigsveteraner for å være usmaklig og spekulativt.

Resultatet ble at distributøren Konami droppet spillet.

- Etter å ha sett reaksjonene på spillet i USA og hørt meningene via telefonsamtaler og  epost har vi valgt å ikke selge det, sa en PR-representant fra Konami.

Utvikleren måtte derfor ut å fiske etter ny distributør for spillet sitt, noe de ikke ser ut til å ha klart. Selskapet har forsvunnet fra radaren og har ikke annonsert noen status for spillet siden august 2009.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3