- Fans av «Limbo» vil like vårt nye spill

Danske Playdead Studios hinter om sitt neste prosjekt.

11. oktober 2010 16:29

Playdead, det danske spillstudioet ansvarlige for «Limbo» til Xbox 360, er for tiden opptatt med et nytt prosjekt. Foreløpig er det ikke kjent hva slags tittel dette er snakk om eller hvilken sjanger de har valgt seg, men Dino Patti fra Playdead uttalte seg likevel om det neste spillet da Joystiq traff Playdead-sjefen under Indiearcade-festivalen i California sist helg.

Han slår fast at det ikke er snakk om en oppfølger, men snarere dreier seg om et helt nytt spillmerkenavn – et spill som fans av «Limbo» vil sette pris på, mener Patti.

- Jeg kan ikke si mye, men jeg kan røpe at hvis du likte «Limbo» så vil vårt nye definitivt være noe for deg. Du vil like gameplay-stilen. Du vil også føle at det er det samme spillstudioet som lagde det, men alt annet vil bli endret, sier han om det hittil uannonserte prosjektet fra Playdead.

Interessant nok forteller han videre at det ikke eksisterer planer om å gi ut «Limbo» til andre plattformer. Spillet forblir altså Xbox 360-eksklusivt. Patti forteller at samarbeidet  ga utvikleren en slags garanti om å få tilbake pengene de investerte.

Den neste tittelen trenger imidlertid ikke å bli Xbox 360-eksklusivt.

- Vi er åpne for alt. For å være helt ærlig: Vi vil at så mange mennesker som mulig skal kunne spille våre utgivelser. Hvis vi likevel velger å gå for en eksklusivitetsavtale, kan det hende vi gjør det av ulike grunner, men vi ønsker at så mange mennesker som mulig skal spille vårt nye spill, sier han til Joystiq.

«Limbo» var det første spillet i årets Summer of Arcade-kampanje på Xbox 360, og ble belønnet med en toppkarakter av oss i PressFire.

I rollen som en gutt, forlatt i en mørk, mystisk og småskummel skog, starter du eventyret med langt flere spørsmål enn svar. Og de neste timene du bruker i selskap med «Limbo» trenger ikke nødvendigvis å utspille seg slik du tror. Du blir konstant utfordret, overrasket – kanskje til og med litt skremt.

«Limbo» kan lastes ned fra LIVE Marketplace på Xbox 360, og koster der 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3