Krigen mellom Vivendi og Ubisoft fortsetter

Kjøper enda mer av aksjene, og nærmer seg den magiske grensa.

8. november 2016 14:22
Ubisoft-sjefen står i fare for å skvises ut.

(PressFire.no): Den etter hvert mer og mer sannsynlige togkræsjen som foregår hos Ubisoft, der Vivendi er i ferd med å gjennomføre en fiendtlig overtakelse, fortsetter.

Etter at ledelsen i Ubisoft greide å stå mot Vivendi på generalforsamlingen i september, og deretter kjøpte tilbake en saftig bit av aksjeposten, kommer nå motsvaret fra mediegiganten:

Vivendi har kjøpt opp ytterligere en bunke aksjer, og eier med det over 24 prosent av selskapet. De kryper seg sakte, men sikkert mot den magiske grensa på 30 prosent.

Når de denne kan de etter fransk lov legge ut et samtidig tilbud på samtlige aksjer i selskapet, altså til alle aksjonærer samtidig.

Om dette skjer, vil det etter all sannsynlighet bety en salgsbonansa som potensielt kan gi Vivendi styrerett – og dermed slutten på Ubisoft slik vi kjenner de i dag.

Selskapet har hele tiden sagt at de bare ønsker det beste for Ubisoft, men toppsjef Yves Guillemot er fast bestemt på at det kommer til å gå riktig ille dersom oppkjøpet blir gjennomført. Han mener tusenvis av arbeidsplasser står på spill.

- Vi slapper ikke av før de selger aksjene sine, sier han til The Wall Street Journal.

Les mer: Ubisoft og sjefene slår tilbake mot Vivendi.
Les mer:
 Ytterligere fiendtlige oppkjøp av Ubisoft-aksjer.
Les mer:
 Gameloft er blitt tatt over av Vivendi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3