Klar for nye runder med «PixelJunk Racers»?

Bilbanespillet er oppdatert med nytt vanskelighetsnivå og trophies-støtte.

11. august 2010 17:17

«PixelJunk Racers» var starten på en rekke solide spill sluppet på PlayStation Store fra Q Games. Siden den gang har vi fått «PixelJunk Monsters», «PixelJunk Eden» og «PixelJunk Shooter» – alle originale, PS3-eksklusive spill, med rot i hver sin forskjellige spillsjanger.

Men før vi fikk henholdsvis tower defense-strategi, et abstrakt plattformeventyr eller retro-skytespillet med fysikkgåter som snytt ut av Amiga 500-nesen, var det bilbanenostalgien som fyret opp denne serien.

Allerede i vinter forskutterte Q Games med at de hadde en oppdatering klar til «PixelJunk Racers» – først i februar, da det amerikanske sensurorganet ESBR hadde en ny spilltittel fra dette studioet inne til vurdering, og måneden etter da utvikleren selv snakket ut om «PixelJunk Racers 2nd Lap» med Giant Bomb i et videointervju fra GDC i mars 2010.

Men det har drøyd helt til nå før vi får kloa i denne oppdateringen.

NY VANSKELIGHETSGRAD

Sonys offisielle PlayStation-blogg skriver at «2nd Lap» først er mulig å få kloa i for PlayStation Plus-medlemmer. Den 24. august, altså to uker etter, kommer oppgraderingen av bilbanespillet til PlayStation Store, og dermed gjøres den tilgjengelig for vanlige PS3-eiere, uten Plus-medlemskap.

I stedet for bare å oppgradere «Racers» med trophies-støtte, bestemte utvikleren seg likegodt for å gjøre tittelen mer oppdatert – og justere på noen elementer i spillet de ikke var helt fornøyde med. Det betyr blant annet at spillet blir litt enklere. En annen, fiffig nyhet er at du kan kjøre løp mot bestetider og venner basert på ghost cars som representerer tidene deres.

Denne oppgraderingen av «PixelJunk Racers» er gratis for de som eier spillet fra før, og PlayStation Plus-eiere kan laste ned oppdateringen allerede i dag, etter at Sony har rullet ut ukas nyheter til PlayStation Store.

To uker etter, altså 24. august, gjøres den tilgjengelig for alle PS3-eiere via PlayStation Store. Om du ikke eier dette spillet fra før, blir det fra og med 24. august bare mulig å kjøpe  det nyoppussede «PixelJunk Racers», skriver utviklerne på PlayStation-bloggen.

Se trailer som presenterer noen av nyhetene i «PixelJunk Racers 2nd Lap»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3