Kickstarter-fiasko kunne blitt slutten

Men nyrik østeuropeisk spillgigant reddet dem.

15. februar 2013 11:25

(PressFire.no): En kampanje for å få folkefinansiert et nytt spill kalt «Wildman» gikk ikke som den legendariske strategispillmannen Chris Taylor og hans Gas Powered Games håpet på.

De ba om 1,1 millioner dollar for å finansiere utviklingen av spillet, men ble skuffet da det kun kom inn 504 000 dollar.

Det satte også hele studioet i fare. Spillet skulle nemlig være redningen for studioet, som blant annet har stått bak «Dungeon Siege», «Supreme Commander» og «Age of Empires Online».

Dermed måtte Chris Taylor ut å fortelle at de nå gikk en usikker tid i møte, og at de så seg nødt til å finne andre måter å redde studioet på.


From Russia with love

Det ble «World of Tanks», og østeuropeiske Wargaming.net, som ble redningen. De kjøpte like gjerne hele Seattle-studioet.

Ifølge en pressemelding passer Gas Powered Games deres strategi om å utvide portfolioen til flere plattformer.

- Gas Powered Games har en lang merittliste, hvor de har levert fantastiske og engasjerende toppkvalitets spillopplevelser. Vi kan ikke vente med å jobbe med dem, skriver Wargaming.net-sjefen Victor Kislyi i en pressemelding.

Chris Taylor sier at de ser frem til å jobbe med et av de raskest voksende spillselskapene i verden akkurat nå.

Enorm suksess

De nyrike hviterusserne, som har hatt enorm suksess med «World of Tanks», utvider kraftig om dagen. Nylig sikret de seg også Chicago-baserte Day 1 Studios og teknologiselskapet Big World.

Med over 45 000 000 har Wargaming.net har hatt enorm suksess med «World of Tanks», og har i ettertid annonsert flere spill i serien som tar for seg fly og skip.

Det er også verd å nevne at Wargaming hadde suksess med «Massive Assult».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3