John Cleese medvirker i «Fable III»

Lionhead Studios har tenkt å endre mye av det vi kjenner fra spillserien til nå, røpet Peter Molyneux under GDC.

11. mars 2010 19:59

Sjefen for Lionhead Studios, Peter Molyneux, bekrefter at John Cleese medvirker i det tredje Fable-spillet som er ventet før jul.

Cleese skal portrettere en butler i spillet, så hvis RPG-serien mot all formodning skulle vise seg å ta en Agatha Christie-lignende retning - og bli et renspikka hvem-er-morderen-mysterie?, så vet du hvem den skyldige er...

Omfanget av avsløringer rundt «Fable III» holdt kanskje ikke de mest optimistiske forhåndstipsene, men noe nytt kom i det minste frem under Microsofts GDC-brief torsdag kveld, norsk tid.

Her finner du flere nyheter fra GDC.
Se også: Ferske skjermbilder fra
«Fable III»

.

NYTT MENYSYSTEM

Komikeren ble bekreftet til spillet av Molyneux selv under GDC i San Francisco, der studiosjefen fortalte forsamlingen litt mer om det neste Fable-spillet.

Foruten John Cleese sine bidrag, var Molyneux mest opptatt av å vise frem hvordan spillets nye menysystem er løst.

På Microsofts presseevent X10 i San Fransisco i februar, var mye av rampelyset forbeholdt nettopp dette spillet - en av prestisjetitlene på Xbox 360 dette året.

Da fortalte studiosjefen at teamet har bygget helt om på hvordan menysystemet i spillet blir - både sammenlignet med forgjengerne i Fable-serien men også målt opp mot hvordan de fleste RPG-spill fungerer.

Du får ikke se et tradisjonelt helsemeter eller følge utviklingen etter hvert som du får erfaringspoeng, noe som har blitt en arketypisk RPG-tradisjon opp gjennom årene. I stedet sa Molyneux at Lionhead går for en ny, sømløs spillopplevelse.

Under GDC demonstrerte han mer av dette, blant annet hvordan de har løst pausemenyene.

I «Fable III» er disse erstattet med et sett av rom som karakteren din kan vandre rundt i. Alt sammen får du tilgang til fra Start-knappen på Xbox 360-kontrolleren din. Dette betyr definitivt at vi kan vinke farvel til lange lister med tekst som forklarer hva hvert valg i menyene innebærer, i stedet blir dette tydelig visualisert gjennom at du ser hva som skjer om du velger alternativ A eller B.

Og det er nettopp når du trykker Start-knappen at du møter John Cleese sin karakter, skriver Kotaku. Selv om Cleese sin karakter ikke ble vist under GDC-seansen, er det her butleren vil veilede deg gjennom det hele.

Molyneux uttalte at de hadde søkt etter en Monty Python-aktig humor i dette segmentet av spillet. Og hva er da bedre enn å oppsøke Cleese?

- Vi ble inspirerte av tanken på at folk gjentatte ganger sa at vi lagde spillet med en Monty Python-aktig humor, så vi fikk John Cleese som vår butler, sa Molyneux ifølge Eurogamer.

Mange hadde ventet en avsløring og detaljer rundt hvordan Project Natal blir integrert i «Fable III». Men det fikk man ikke på GDC. Molyneux bekreftet imidlertid at Natal vil spille en rolle i «Fable III», men ville ikke si stort mer enn nettopp det, skriver Eurogamer. E3 neste?

«Fable III» har enda ikke fått en lanseringsdato, men Microsoft har peilet seg ut julen 2010. Og spillet blir, for ordens skyld, eksklusivt på Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3