Interpol

Interpols tøffeste agent ser mest på bilder.

Som Interpols skarpeste agent får du oppdraget å jakte ned den sjofle skurken Dr. Chaos og hans hjelpere. Og hvordan gjør du så det? Du reiser rundt i verden for å se på bilder.

Når jeg først leste om «Interpol» tenkte jeg umiddelbart at det kom til å fungere som gamle etterforskningspill i likhet med «CSI»-spillene, eller i det minste en form for pek og klikk-spill slik vi kjenner det fra gamle eventyrspill.



Det skulle vise seg å være ønsketenkning – spillmekanikken er nemlig langt mer primitiv enn som så.

GÅTE OG GÅTE, FRU BLOM

For å jakte ned Dr. Chaos må du reise fra by til by for å «løse gåter» som skal spore opp Dr. Chaos sine hjelpere. Jeg sier «løse gåter» fordi det i utgangspunktet ikke handler om å løse gåter, men å oppdage en rekke objekter eller symboler på et bilde. Du får en liste med ting du skal oppdage på bildet, og så klikker du på tingen du har funnet i bildet. Det kan vel knapt nok kalles en gåte, men observasjonsteknikk.

I utgangspunktet kan sånne spill være vanedannende, men det er flere ting som gjør at det kan være en frustrerende opplevelse her.

For det første kan noen av objektene du skal finne såpass diffust tegnet at det kan være vanskelig å se hva de skulle forestille. Heldigvis skjer det ikke veldig ofte. Du kan heldigvis bruke et forstørrelsesglass, som hjelper litt, men noen ganger avslører det bare manglende detaljer i tegningene.

Kombiner det med noen alt for mørke områder i tegningene og du har en gryende irritasjonsmix.

Bildene, som har korresponderende tema fra byen de tilhører, har heller ingen stor tilknytning til selve etterforskningen, og dermed har selve historien fryktelig liten funksjon.

Å oppdage to sløyfer, en sag, en katt, en vikinghjelm og en ballong er nok gullfunn for kriminalteknikerne hos Kripos tenker jeg.

«Interpol» er ikke spesielt dårlig, det er bare så primitivt at det kunne vært et spill for nettleseren din laget i Flash. Det får pluss for å ha en co-op-modus, men det har svært lite med etterforskning å gjøre.

Om du har lyst til å leke «CSI», finnes det nok langt bedre alternativer der ute. For eksempel… «CSI»-spillene.


PS! Anmelderen har ingen kunnskap om etterforskningsteknikkene til Interpol og tar dermed ikke ansvar for eventuell feilinformasjon i denne anmeldelsen.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3