(PressFire.no): Staten New York har saksøkt Time Warner Cable etter at internettleverandøren snurpet igjen nettkrana for mange betalende brukere.
TWC skal ha strupet internetthastigheten til Netflix- og «League of Legends»-serverne, og dermed gått til Riot Games og Netflix for å forsøke å presse en bedre deal ut av forhandlingene der.
Det er ikke uvanlig at nettjenester har avtaler med bredbåndsaktører for å levere en bedre opplevelse akkurat for disse, for eksempel har Telenor en lignende greie med «World of Warcraft», men at leverandøren gjør tjenestene dårligere er uhørt – og potensielt ulovlig.
Etter at Time Warner Cable hadde inngått avtaler rundt «League of Legends» og Netflix, skal hastigheten til spillerne og filmkikkerne ha gått opp igjen.

Prøvde å jukse med FCC
Søksmålet benytter seg av data samlet inn av både Riot og Netflix, i tillegg til målinger gjort av FCC – Federal Communication Commission – det føderale kommunikasjonstilsynet i statene.
Disse skal ha hatt målere ute hos kunder av TWC, hvorpå internettleverandøren skal ha skrudd OPP hastigheten til akkurat disse bygningene, for å lure målingene.
I reklamene for TWC oppga de spesifikt onlinespilling som en av salgspunktene, hvor de lovte kundene gode nettlinjer for å spille på.
Stikk i strid med dette ga de heller spillerne verre linjer mot spillerserverne, med vilje. Dermed kunne de presse spillutviklerne for mer penger, for å kunne nå også disse spillerne bedre.

Dobbel ping
Ifølge Riot sine spesifikasjoner rundt «League of Legends» vil en linje som gir mindre enn 60 millisekunder forsinkelse være «god», men i snitt hadde TWC-kunder rundt 110 millisekunder med lag – nesten dobbelt så mye.
- Dette ga kunder av TWC et dårligere grunnlag enn andre spillere hos konkurrerende internettilbydere, heter det i rettsdokumentene.
Riot samlet data om dette selv, og overleverte disse til myndighetene.
På det verste ga TWC bare 15 prosent av hastigheten kundene betalte for. Myndighetene ber nå retten om bøter på fem tusen dollar for hvert eneste tilfelle av misvisende reklame – altså hver eneste reklame TWC kjørte mellom 2012 og 2017.
De vil også kreve erstatning for alle kundene som er berørt av jukseriet.
TWC ble forøvrig kjøpt opp av selskapet Charter for 55 milliarder dollar. Det er mulig de angrer litt nå.