I «The Alters» må du overleve en øde planet – med deg selv

7. mars 2024 10:42

(PressFire.no): Fra skaperne av «The War of Mine» kommer romthrilleren «The Alters», et overlevelsesspill med en hel del fiffige grep.

Du styrer her Jan Dolski, en astronaut som er strandet på en øde planet der du konstant må forsøke å komme deg unna soloppgangen – solen er nemlig dødelig.

Ved å kun gå ut på natten og så kjøre hele basen din vekk fra lyset – den er formet som et digert hjul – kan du overleve, men ikke uten hjelp fra deg selv.

Et mystisk stoff på planeten gjør nemlig at du kan klone deg selv, men med en spesiell vri: Klonene til Jan vil raskt gå gjennom hele livet hans før de blir «født», men du får muligheten til å endre ett spesifikt valg tatt i livet, som vil forme hvordan de har blitt som mennesker.

https://www.youtube.com/watch?v=SXaS327cjIc

Ved å ta andre valg enn den «ekte» Jan, som å fullføre skolegangen i stedet for å droppe ut, eller kanskje han ikke reiste hjemmefra da han var yngre, eller kanskje reddet han ekteskapet – alt vil påvirke «livet» klonene har hatt.

Derfor kan de også komme med helt andre erfaringer og yrker, for eksempel som gartnere i stedet for astronauter, og dermed hjelpe til i basen.

Men litt av greia her virker å være å måtte ta store valg basert på de nå veldig forskjellige personlighetene disse Jan-ene har – og konflikter innad i basen ser ut til å bli en stor del av spillet.

«Alters» slippes til PS5, Xbox Series S/X og PC i løpet av første halvår i år. Spillet vil også være på Game Pass fra dag én.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3