I 1990 var dette «årets spill»

Nå gjenoppstår kultklassikeren.

19. juli 2013 10:42

(PressFire.no): I anledning tegneseriekonferansen Comic Con i San Diego, avduket japanske Capcom i natt at de puster nytt liv i kultklassikeren «Strider».

Originalen kom til Capcoms arkadekabinetter i 1989, men ble også gitt ut til en rekke konsoller og datamaskiner. Året etterpå kom også spillet til Sega Genesis og flere spillmagasiner kåret versjonen til «årets spill» i 1990.

I god ninja-ånd er spillet spesielt kjent for et innovativt kampsystem, som involverer akrobatiske krumspring hvor du henger i vegger og tak før du setter inn nådestøtet. Det antas også at spillet har hatt stor påvirking på andre spill som inspirasjonskilde.

Det nye spillet ser ut til å holde seg tro til originalen og beholder til og med perspektivet, selv om det denne gangen blir i såkalt 2,5D. Det ser også ut som de har latt seg inspirere av «Metroid»-serien i måten du får tilgang til nye triks og områder.

Spillet utvikles av amerikanske Double Helix Games, som også utvikler det nye «Killer Instinct»-spillet til Xbox One. De har også stått for mindre populære filmspill som «G.I. Joe: The Rise of Cobra», «Green Lantern: Rise of the Manhunters» og «Battleship». I tillegg utviklet de «Silent Hill Homecoming» og «Front Mission Evolved».

Det er også kjent at det nå nedlagte svenske spillstudioet Grin jobbet med et nytt «Strider»-spill, men det ble kansellert før studioet ble lagt ned.

«Strider» kommer til PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One og pc tidlig 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3