«Hydrophobia» i episodisk format

Dark Energy Digital har holdt pusten i snart et år, men dukker endelig opp med flere nyheter.

4. oktober 2009 15:31

Dark Energy Digital forsvant fort fra radaren etter å ha avslørt sitt nyeste prosjekt «Hydrophobia» under E3 2008.

Med det vanntette konseptet lovte de slipp på samtlige plattformer, og satte en tentativ slippdato til mars 2009.

Utviklerne har siden da tatt en helomvending, og forkaster de gamle planene til fordel for å heller slippe spillet på XBLA, i episodisk format.

De tre episodene foreløpig annonsert vil bli sluppet i en periode på 12 måneder; hver med en spilletid på ca 5 timer.

UTVANNET TEKNOLOGI 

Selve spillet er beskrevet som et eventyr/horror-spill, hvor en sniktitt fra CVG påpeker likheter med «Dead Space» - både i forhold til atmosfære og teknisk utfølelse.

Selve mekanikken skal imidlertid ligge nærmere «Uncharted» eller «Tomb Raider», hvor protagonisten må utføre lette stunts for å navigere vannskadde og ødelagte omgivelser.

Motoren bak tittelen, kalt HydroEngine, har blitt jobbet på i over tre år, og er spesialdesignet til å håndtere dynamisk simulering av væske.

Utviklerne forteller også at vannet vil ha en prominent rolle i spillet, med en grad av påvirkning og dynamikk enda ikke sett i spillmediet.

VANNSKREKK

Historien i Hydrophobia tar plass i et dystert 2051, hvor overpopulasjon og mangel på rent vann har blitt et dominerende problem på jorden.

Som resultat har de fem mektigste menneskene i verden samlet seg, og finansiert konstruksjonen av Queen of The World, et enormt skip med kapasitet til å vedlikeholde et fullverdig samfunn.

Idyllen utspiller seg selvsagt utenfor statlig tilsyn, noe som har gitt R&D-gruppen HydroCell anledning til å drive ukonvensjonell forskning.

Men som med Andrew Ryans Rapture i «BioShock», er ikke det idealistiske paradiset uten problemer.

Les også: Vår anmeldelse av «BioShock».

For den flytende dronningen har sakte men sikkert blitt infiltrert av agenter fra iherdige motstandsgrupper, som under spillets åpningssekvens slår til i et kombinert angrep.

Vår heltinne, skipsingeniør Kate Winston, befinner seg i midten av det hele - og må med både vannskrekk og diplom i akrobatikk navigerer seg gjennom bløte omgivelser og væpnede terrorister.

Hva slags effekt Kates vannskrekk vil ha på spillet er enda uvisst, men vi kan jo spekulere og håpe på noen spennende psykologiske sideeffekter.

Se trailer fra E3 2008 her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3