Hvor blir det av den nye Atari-konsollen?

Lovet lansering i 2017 og har fremdeles ikke vist fram en fungerende prototype.

27. september 2019 15:51

(PressFire.no): Det var i 2017 at det ble trommet i gang en kronerulling for en ny konsollsatsing med Atari-logo på.

Varsellampene begynte allerede å lyse da de måtte utsette kronerullingen på grunn av uforutsette problemer med utviklingen – sjelden et godt tegn.

Til slutt ble det imidlertid gjennomført en kronerulling hvor de klarte å hente inn hele 27 690 961 kroner fra 11 623 bidragsytere.

Dermed var det i utgangspunktet bare å begynne jobben og så levere etter lovnadene, men i ettertid har flere lanseringsdatoer kommet og gått. I det hele tatt har de ikke engang klart å vise en fungerende prototype.

Status nå, spør du? Theregister.co.uk har gått det i sømmene og det ser temmelig mørkt ut.

Først var planen å lansere i desember 2017, så var det juli 2019 og nå skal de sikte mot mars 2020. Riktignok med forbehold om at datoer kan endre seg.

De lovet også alle som har bidratt med penger en reell oppdatering før sommeren var slutt, noe som ikke har skjedd. Representanter bortforklarer med at de ikke lovet oppdatering på konkrete datoer, men bedyrer at de har store nyheter på vei.

På Reddit har det gått så hardt for seg at representanter fra Atari VCS har blitt kastet ut av nettsiden som moderatorer – i ettertid har de opprettet sin egen subreddit, hvor de også har fjernet kommentarer i hytt og pine.

Flere brukere anklager dem løgn og bare drive med salg av et produkt som egentlig ikke finnes, eller som kanskje heller aldri kommer. 

Det har også kommet fram at en av de få med ordentlig kunnskap om konsollarkitektur, Rob Wyatt, sannsynligvis ikke lenger er involvert og har i stedet startet en egen satsing.

I den anledning minner vi om at man bør Vokte seg for ulven.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3