- Hvis du ser en stjerne på nattehimmelen, kan du reise dit

Fire personer bygger det som gir spillmiljøet hakeslepp.

8. desember 2013 11:37

(PressFire.no): I natt norsk tid holdt Gametrailers og Spike TV sin årlige kåring av de beste spillene, som de senere årene også har blitt brukt som arena for å kunngjøre nye spill.

Enorm frihet

I år var det imidlertid fire personer fra Guildford i Storbritannia som har blitt den store snakkisen.

Hello Games, kjent for «Joe Danger»-spillene, kunngjorde nemlig spillet «No Man’s Sky» - et science ficiton-spill som lover enorm frihet.

Sean Murray fra Hello Games forklarer i et intervju med VGX at hele spillet består av et stort, sømløst og levende univers. Om du ser et fjell i det fjerne, kan du gå dit. Og om du ser en stjerne på himmelen på nattestid - er det et solsystem du ser, og du kan dra dit med romskipet ditt.

Han forklarer også at mange nå assosierer science fiction med space marines, postapokalypse og dystopi, men britene vil heller lage et spill mer i tråd med det de vokste opp med. Murray nevner forfatterne Isaac Asimov, Arthur C. Clarke og Robert Anson Heinlein som inspirasjonene – og kunstnerne som laget omslagene til science fiction-klassikerne deres, Chris Foss og Meobius.

Skapes av spillmotoren

Universet i spillet er ikke håndlaget, men skapes av algoritmer i spillmotoren. Det gjelder også hver eneste «byggestein» i spillet, inkludert levende skapninger.

Dette betyr også at det teoretisk sett vil være tilnærmet uendelig med kombinasjoner for å skape unikt innhold for hver spiller.

I tillegg hintes det om at spillet vil ha muligheter for flerspiller, uten at det blir utdypet hva vi kan vente oss.

Ingen dato eller plattform blir bekreftet i kunngjøringer, men programleder Goeff Keighley nevner «neste generasjons konsoller», uten at Sean Murray protesterer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3