Hver dag våkner du i et laboratorium med hendene låst av en mystisk maskin

- Vi ville ikke ta noen snarveier når det kom til historiefortellingen.

9. juni 2016 17:21

(PressFire.no): De siste dagene har svenske Tarsier («LittleBigPlanet Vita», «Hunger») lagt ut mystiske hint om et nytt spill kalt «Statik Institute of Retention».

avslører de at det er snakk om et spill for virtuell virkelighet på PlayStation 4.

Hver dag, ny gåte

Ifølge kunngjøringen så tar du rollen som en slags forsøkskanin, hvor du har hendene dine låst i en slags merkelig maskin. Hver dag våkner du opp med en ny fancy lås på hendene dine, og må bruke både hodet, øyner og hørsel for å løse gåten.

- Men dette er VR, så det er vanskelig å vite om du kan stole på dem, heter det i kunngjøringen.

Videre forteller utviklerne at VR åpner opp for nye potensial når det kommer til spillmekanikk og historieforteller, og at de ikke ville ta den enkle veien.

- Det tok mange veldig rare diskusjoner på natta for å komme opp med konseptet til «Statik», men vi føler vi har funnet noe som treffer målet.. og noen ekstra ting som vi later som var tanken hele veien, heter det i beskrivelsen.

Traileren til spillet er allerede ganske mystisk, selv om konseptet er relativt tydelig nå. Likevel har utviklerne sensurert ansiktet til Dr. Ingen.


Dave Mervik smir historier i spill, fra Sverige.
Dette bildet er ikke fra Sverige, men fra Facebook. 
(Ikke fotografert i Facebook, men lagret der.)
Foto: privat.

Som resultat av en game jam

Dave Mervik, som jobber som narrativ-designer i Tarsier, forteller til PressFire at idéen kom etter en Game Jam i fjor.

- Idéen kom for seint til å være med i selve game jam-en, men folk elsket idéen så mye at vi begynte å lage en prototype likevel.

- Vi ville lage et VR-spill som skapte masse innlevelse, hvor det var naturlig at du satt i et rom med VR-brillene på og hendene på en kontroller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3