Hva skjer med «XCOM»?

Nettsidene og videoene til spillet har forsvunnet.

14. april 2013 20:24

(PressFire.no): Alt materiale rundt neste «XCOM»-spill virker å ha forsvunnet fra offisielt hold.

Nettsiden er nede, Youtube-videoene for spillet er tatt bort eller satt til privat, og utgiverne holder munn.

Det skal sies at dette er ikke det samme «XCOM»-spillet som det nylig utgitte «XCOM: Enemy Unknown».

Nytt navn?

Det var nettstdet Digital Trends som først ble tipset om at det var ugler i mosen rundt tittelen fra 2K Games, som flere ganger har blitt utsatt.

Sidene har vært nede i løpet av helgen. Selv om dette kunne være en teknisk glipp, er det merkelig at de andre spillene i 2K Games-portofolioen er tilgjengelig via deres sider.

Det at alle videoer fra spillet også er fjernet fra 2K Games Youtube-kanal viser til at det er noe som er på gang - og 2K Games' «ingen kommentar»-svar til Polygon avklarer ingenting.

Kotaku har skrevet om 2K Games' nylige registrering av domener som hinter til et mulig nytt navn og varmemerket for spillet.

Domener som thebureau-game.net og whathappenedin62.net høres ut som det passer til «XCOM»-spillet, som tar for seg føderale myndigheter på sekstitallet.

Utsatt om og om igjen

Lekkede skjermdumper og innsideinformasjon har tidligere skapt rykter om at spillet har skiftet fokus fra førsteperson-skytespill til tredjeperson, og at man skal kunne kommandere flere agenter samtidig.

Spillet har vært under utvikling siden 2005, og har flere ganger blitt utsatt mens spillet har hoppet mellom flere utvikleres hender.

«XCOM» skulle komme ut i løpet av mars 2012. Sist oppdatering var i løpet av 2014.

Er du fan av de gamle «XCOM»-spillene? Les vår «XCOM»-spesial!

Det er fortsatt mulig å se tidligere utgitt «XCOM»-materiale via tredjeparter. Blant annet har vi fortsatt traileren fra 2011 liggende på lur:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3