Spøker det for «Mafia»-serien?

Bekrefter «omorganisering» av studioet.

10. januar 2014 15:52

(PressFire.no): Det var spillsiden Eurogamer som først skrev at Praha-avdelingen til «Mafia»- og «Top Spin»-studioet 2K Czech blir lagt ned.

Og nå bekrefter spillutgiveren 2K dette. Noen ressurser blir flyttet til Brno, mens andre vil få jobb i hovedkvarteret i Novato, California. De bekrefter samtidig at de reduserer et antall årsverk i denne prosessen.

Jobbet med nytt «Mafia»?

Som Eurogamer rapporterer, ble det tidligere spekulert om Praha-studioet jobbet med det tredje spillet i «Mafia»-serien og at det var planlagt for konsollanseringen av PS4 og Xbox One.

Det verserte også historier om at studioet hjalp med ferdigstillingen av «Grand Theft Auto V», men 2K avkreftet i 2012 ryktene og fortalte Gamespot at ingen nye spill i «Mafia»-serien var planlagt.

Omdiskutert

Det forrige spillet i serien var svært omdiskutert da det etter flere utsettelser endelig havnet i butikkhyllene.

Forventningene til oppfølgeren av klassikeren fra 2002 var høye, og det var ansett for å være et godt alternativ til den svært populære «Grand Theft Auto»-serien.

Da det endelig kom ut, fikk det svært blandet kritikk. Mange kritiserte det for å være ganske tomt hvis man beveget seg utenom hovedhistorien.

I tillegg fikk studioet kritikk for å ha slurvet med PlayStation 3-versjonen, som hadde merkbart dårligere grafikk sammenlignet med Xbox 360-versjonen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3