Hva med «Resident Evil 4» og «Code: Veronica» i HD?

Nyversjoner kan være på vei.

23. mars 2011 10:46

Det kan nå se ut til at Capcom vil gi ut HD-utgaver av «Resident Evil 4» og «Resident Evil Code: Veronica» til Xbox 360 og PS3.

Det er Andriasang.com som nå har fått snusen i hva som kommer i neste nummer av det japanske spillmagasinet Famitsu. Der er en «Resident Evil»-tittel flagget som «Resident Evil Revival Selection», uten videre informasjon om dette mystiske spillet – med unntak av de to plattformene det skal lanseres til.

Andriasang skal likevel ha fått vite fra uoffisielle kilder som hevder det gjelder HD-remakes av «Resident Evil 4» og «Resident Evil: Code Veronica».

Det svært kritikerroste «Resident Evil 4» markerte en ny start for «Resident Evil»-serien når det kom til Gamecube i 2005. I ettertid ble det også blitt gitt ut til både PlayStation 2 og PC.

Les også: Vår gjennomgang av «Resident Evil»-serien.
Les også: Vår anmeldelse av «Resident Evil 5».

I 2007 kom det også en egen versjon til Nintendo Wii, som benytter seg av bevegelseskontrollerne på konsollen. Det burde være en smal sak å tilby denne type funksjonalitet til PlayStation Move, slik Capcom også gjorde med en oppdatert versjon av «Resident Evil 5».

«Resident Evil Code: Veronica» ble i utgangspunktet gitt ut til Sega Dreamcast i 2000. I 2001 oppdaterte Capcom spillet med nytt innhold under tittelen «Resident Evil Code: Veronica X» og ga også ut spillet til PlayStation 2, mens en GameCube-versjon kom i 2003.

Spillet var det første spillet i «Resident Evil»-serien som hadde omgivelsene i 3D, i motsetning til de statiske bildene fra de foregående spillene i serien. Det var også det første spillet som ikke kom først ut på en Sony-plattform. Alle de tre foregående spillene kom først på PlayStation.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3