Hva med et trivelig lite bygge-slott-spill?

«Tiny Glade» har verken mål eller mening annet enn å være kos.

12. desember 2022 15:39

​(PressFire.no): Ikke alle spill trenger å handle om fart og spenning eller ha konflikter. 

Spillkollektivet «Wholesome Games» har spesialisert seg på å samle spillutviklere som lager trivelige spill en stund nå (og har hatt sine egne «E3»-sendinger i et par år). Forleden dag viste de en rekke kommende spill fra utviklere verden over igjen, og «Tiny Glade» er et av disse.

Her er målet rett og slett å ikke ha et særlig mål – samtidig som man snekrer sammen små dioramaer med slott, gjerder og gresstuster.

<center><img src="https://global-uploads.webflow.com/5dbb7684ce7be13075aedc8d/63972f06e2009c7638aba7bc_about_gif_2.gif"></center>

Det er Stockholms-baserte PounceLight som lager spillet, der man drar ut gjerder, lager tårn og maner fram tak og vegger med et musestrøk.

Spillet henter en del inspirasjon fra «Townscaper», for øvrig også lagd av en svenske, hvor man lager en liten havneby uten store bekymringer. Det vil ikke bli flerspiller, og det vil heller ikke være en historie, bare bygging. Og hygging.

Musikk og lyd kommer forøvrig fra norske Oda Tilset og Martin Kvale i Noknok Audio – som tidligere har jobbet på spill som «Sable» (og bortimot samtlige norske spill siden krigen).

Ingen konkret utgivelsesdato er klar enda, men deler av lydsporet er allerede lagt ut på Bandcamp. Spillet kommer på Steam, og en demo er planlagt.

https://www.youtube.com/watch?v=E2429O4h4Fk

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3