Hva med en datamaskin du kan ha i lomma?

Legendarisk spillutvikler med PC til rundt 150 kroner.

9. mai 2011 10:45

Hva med en fullt brukbar datamaskin som får plass på en nøkkelring eller i lommen? Skeptisk? Hva om den bare koster 150 kroner?

Dette er målet til den legendariske spillutvikleren David Braben, som er initiativtageren bak veldedighetsorganisasjonen Raspberry Pi Foundation.

Organisasjonen har utviklet den vesle dingsen som bare kan plugges inn i en moderne tv med en HDMI-plugg. Den kan visstnok vise oppløsning i 1080P med 30 bilder i sekundet og støtter såkalt H. 264-video. I tillegg har den en USB 2.0-plugg for tilkobling av et tastatur.

Den er utstyrt med en 700 MHz ARM11-prosessor og har 128MB med SDRAM integrert. Samtidig støtter den OpenGL ES 2.0 og har mulighet til å bruke minnebrikker av typen SD/MMC/SDIO.

Veldedighetsorganisasjonen nevner at tassen kan kjøre åpen software av typen Ubuntu, Icewasel, KOffice og Python.

Til BBC forteller Braben at kreativiteten i dag blir hemmet av at det er for mye i veien. Han håper denne nye dingsen vil være en enkel løsning.

Her i Norge har nok mange mobiltelefoner som overgår spesifikasjonene til den vesle maskinen, men dette tiltaket er myntet på utdanning for barn i fattigere deler av verden.

David Braben er en svært respektert spillutvikler, mye på grunn av det banebrytende spillet «Elite» (1984) og «Frontier: Elite II» (1993) hvor du kan utforske galaksen i ditt eget romskip. Braben startet i 1994 også Frontier Studios, som i senere tid har stått bak «LostWinds»-spillene og «Kinectimals».

Kilde: Crunchgear.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3