Hva er det «GTA»-eierne pønsker på?

Låner 284 millioner kroner, men til hva?

11. november 2011 10:13

(PressFire.no): Siste kvartal var ikke oppløftende lesning for investorene til Take Two, utgiveren som sitter på blant annet rettighetene til «Grand Theft Auto», «L.A. Noire», «Civilization IV» og «Mafia II». Et tap på 47,3 millioner dollar (268 millioner norske kroner) ble forklart med få spillreleaser i perioden.

Nå ser det ut til at selskapet prøver å få lånt i overkant av 284 millioner kroner til å kjøpe et studio, og det ryktes at pengene vil bli brukt på noen som spesialiserer seg i mobilspill eller sosiale medier.

- Lånet vil bli brukt til generelle driftsutgifter, som kan inkludere oppkjøp og andre strategiske investeringer, heter det i en uttalelse fra Take Two.

Analytikere mener bestemt å tro at dette vil innebære et kjøp av et mobilspillstudio. Wedbush Securities-analytiker Michael Pachter sier selskapet ofte påpeker at digitale spill som et fokusområde i sine fremtidige planer.

Nedlastbart innhold og mobilspill sto for 25 prosent av omsetningen til selskapet sist kvartal, noe som nok fikk sjefene til å sikle etter en større bit av online-kaken.

Dette er nok også en av grunnene til at «Grand Theft Auto 3» kommer på iOS og Android, og det ryktes at «Vice City» og «San Andreas» vil ende opp på de samme plattformene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3