Nå gjør «XIII» comeback

Gjenoppstår i «ny tolkning» av tegneserien.

19. oktober 2011 09:35

I 2003 ga Ubisoft ut et skytespill basert på kulttegneserien «Xiii». Spillet fikk spesielt mye oppmerksomhet for sin konseptriktige og tegneserieaktige grafikk, men innfridde dessverre ikke på salgslistene.

Spillet fikk dermed ingen oppfølgere – inntil nå.

Nå har den franske utvikleren Anuman fristet med en facebookside som avslører et nytt spill basert på den belgiske tegneserien kalt «XIII: Lost Identiy».  (bekreftet overfor incgamers.com)

Denne gangen vil imidlertid ikke spillet komme ut på konsoller, men på pc, Mac, Ipad og Iphone. Spillet blir også en ny tolkning av tegneserien fra 1984, ifølge utvikleren.

Tegneserien, som er skrevet av Jean Van Hamme, skal være inspirert av Robert Ludlums «The Bourne Identity». I tegneserien har hovedrollen mistet hukommelsen, og befinner seg midt i en konspirasjon som involverer hemmelige agenter og skyggeoperasjoner.

I spillet fra 2003, var det «X-files»-stjerna David Duchovny i hovedrollen som XIII.

Stephen Dorff også Val Kilmer hadde også roller i en tv-serie basert på «XIII» i 2008. Enda en tv-serie basert på tegneserien går også for tiden i Frankrike og Canada, med blant andre Stuart Townsend og Aisha Tyler i hovedroller.

Mer informasjon har ikke den franske utvikleren avslørt om spillet, foruten at spillet kommer i november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3