Husker du «Syphon Filter»?

Nå kan serien gjenoppstå som «revolusjonerende snikespill» til PS3.

1. juni 2011 06:53

På den første PlayStation-maskinen var «Syphon Filter» en storsatsing fra Sony, og var en betydelig suksess som definerte datidens konsollgenerasjon. Det kom totalt  tre spill i serien på den første Sony-konsollen, mens det fjerde spillet ikke ble merket med firetallet.

I stedet fikk det fjerde «Syphon Filter»-spillet undertittelen «The Omega Strain».

Siden da har serien blitt flyttet over til PlayStation Portable med to kritikerroste «Syphon Filter»-spill, men fullblodshesten PlayStation 3 har fremdeles ikke fått noen utgivelse i den Sony-eide serien.

Nå kan det likevel skje noe, for flere utenlandske medier melder om at et nytt spill i serien ble snakket om på forumet til den offisielle PlaStation-siden i USA. Hele diskusjonen har i ettertid blitt fjernet fra forumet.

På forumet skal de ha blitt skrevet at «Syphon Filter 4» vil være oppfølgeren til «Syphon Filter: Logan’s Shadow» på PSP ogt at det «vil revolusjonere snikespill ved å bruke en ny spillmotor fra SCE London».

Til slutt skrives det at spillet visstnok skal slippes til PlayStation 3 i fjerde kvartal 2012 og at mer informasjon kommer på E3 neste uke. Vi er selvfølgelig til stede i Los Angeles når det eventuelt skjer.

Troverdigheten blir ytterligere underbygget av at VG247.com har funnet ut at Sony har registrert nettdomenene SyphonFilter-Game.com, SyphonFilterAgency.com, SyphonFilterCommand.com, SyphonFilterHq.com and SyphonFilterOps.com.

SCE London, som skal ha snekret den nye spillmotoren, er samme selskap som skulle lage det nå kansellerte «Eight Days» - et spill som hadde flere fellestrekk med «Syphon Filter»-spill.

Se video fra «Eight Days» her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3