Husker du disse småtassene?

Nå kommer nytt «Lemmings».

11. september 2013 20:27

(PressFire.no): Tidlig på nittitallet fikk mange et nært og kjærlig forhold til lemmen. Det var noe med den gøyalle «lets go!» med smurfestemme og den glade musikken som fremkalte smil.

Når det strømmet små grønnhårete «lemmen» fra luka i taket og de tasset avgårde med hele sin skjebne i dine hender, ble et slags morsinstinkt vekket hos datanerder verden over. (Noen vil kanskje også si at det vekket sadistiske tendenser.)

Uansett - med sin særegne humor og originale spillmekanikk, ble Amiga-spillet «Lemmings» en farsott. Datidens «Angry Birds», vil kanskje noen si.

Det mange ikke vet, er at Sony sikret rettighetene til serien i 1993 og kunngjør nå et nytt spill til håndholdtkonsollen PlayStation Vita under tittelen «Lemmings Touch».

Det nye spillet vil fokusere på den trykkfølsomme skjermen, hvor man blant annet manipulerer miljøet for å skape en mer eller mindre trygg rute for de godtroende småtassene.

Du må med andre ord ikke bare tilegne dem arbeidsoppgaver, men også holde styr på omgivelsene. Utvikleren lover også at det vil komme små lemmen som ikke er helt hva de utgir seg for å være – mystisk.

«Lemmings» har ikke vært helt borte siden 1993, og Sony har gitt ut en versjon både til PS3,  PlayStation Portable og PlayStation Mobile (som også skal være tilgjengelig på PlayStation Vita).

Mange vet heller ikke at det originale spillet ble laget av DMA Design, studioet som nå heter Rockstar North og lager den ikke helt ukjente serien «Grand Theft Auto».

«Lemmings Touch» kommer til PlayStation Vita, men har ikke fått en utgivelsesdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3