Husker du «Defender of the Crown», «Wings» og «It Came from the Desert»?

Nå skal svensker puste liv i dem igjen.

1. juni 2016 09:23

(PressFire.no): I går skrev vi om at svenske Starbreeze Studios har sikret seg rettighetene til spillserien «PayDay» - spill de allerede utviklet, men som ble utgitt av 505 Games.

«Defender of the crown».

Sikret seg klassikere fra Amiga-æraen

I en melding forteller de nå at de har kjøpt rettighetene til hele katalogen av merkevarer fra den smått legendariske utvikleren og utgiveren Cinemaware.

For dem som ikke husker hva Cinemaware sto bak, så kan vi avsløre at de ikke bare sto bak «Defender of the crown», men også klassikere som «The king of Chicago», «Wings» og «It came from the desert»

- «Defender of the crown» er et av de spillene som for mange år siden fikk meg og mange andre hos Starbreeeze til å gå inn i spillbransjen, forteller Starbreeze-sjefen Bo Andersson Klint i meldingen og fortsetter.

- For mange satte Cinemaware lista for moro og innlevelse innen spilling i Atari- og Amiga-æraen.

- Det kommer til å være en glede å puste nytt liv og bringe disse fantastiske merkevarene inn i en ny æra med VR og andre plattformer.

Ikke helt «Battlefield 1», men det er første verdenskrig.
Ikke helt «Battlefield 1», men det er første verdenskrig.

Inn i IMAX

Videre mener han at spillene fra Cinemaware har store konsepter som holder mål i dag.

Starbreeze Studios utvikler egne VR-briller, StarVR, og har inngått et samarbeid med IMAX-kinoene, som skal ha stasjoner hvor de tilbyr VR-opplevelser fra det svenske studioet.

Det kommer fram av pressemeldingen at spill fra Cinemaware-katalogen skal inn i denne avtalen.

For dem som vil ha en smak av gammel storhet, så kan vi fortelle at flere av de klassiske Cinemaware-spillene finnes tilgjengelig på mobile plattformer i gode og mindre gode varianter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3