Hunted: The Demon's Forge

På gamle jaktmarker.

Det er ingen mangel på gode actionrollespill om dagen, verken til pc eller til konsoll. Dette er en sjanger som gjerne har svært kvalitetsbevisste kjøpere, noe som gjør det desto mer rart at utviklere tør å servere spill som «Hunted: The Demon's Forge».

I utgangspunktet kan spillet høres riktig så forlokkende ut. Du kan, enten alene eller sammen med en venn, ta kontroll over to figurer som (i hvert fall i starten av spillet) har forskjellige egenskaper.

E'lara er den lettkledde alvekvinnen som er best med pil og bue, men også kan gjøre vei i vellinga med et lite sverd.

Litt som «Gears of War» - bare med grumsete, livløse omgivelser

Caddoc er på sin side en velbygd kriger som kan håndtere langt større håndvåpen, men også mestrer armbrøst. Begge kan i tillegg bruke magi, som sammen med våpenferdighetene kan oppdateres på godt, gammeldags rollespillmanér.

Spillet henter helt klart inspirasjon fra rollespilltradisjonen i måten du kan samle ting og oppgradere egenskaper, og hvordan du nedkjemper monstre og mørkemakter i underjordiske grotter og fantasy-omgivelser.

Til tross for dette, er det kanskje først og fremst machoactionspillet «Gears of War» jeg må trekke fram når jeg skal forklare hvordan det hele fungerer i praksis. Stort sett skal du vandre gjennom trange korridorlandskap, nedkjempe rekker av temmelig like fiender, og aller helst løpe fra dekningspunkt til dekningspunkt på veien.

Motorsagrifler og sylskarp grafikk er bare byttet ut med magi, bueskyting og temmelig grumsete og livløse omgivelser.

Utdatert og uinspirerende

Spillet byr også på i overkant hjernedød gåteløsning av typen der du snubler over gjenstanden du leter etter før du egentlig har begynt å lete.

Jeg skal ikke legge skjul på at spillet tidvis kan ha sin appell, spesielt om du er desperat etter et nytt spill du kan dele med en kompis. Det er noe spesielt med nettopp spill som tillater coop-spilling - du kan finne deg i ganske mange svakheter, ettersom moroa ved å spille sammen med en god venn trekker såpass mye opp.

Når det er sagt, finnes det langt bedre alternativer, enten du spiller coop eller alene. Utdatert grafikk, begrenset bevegelighet, uinspirerende gameplay og dårlig forståelse av hvordan godt samarbeid skal foregå trekker dessverre altfor mye ned.

«Hunted: The Demon's Forge» når rett og slett ikke opp til det vi kan forvente oss av et actionrollespill i 2011.

NB! Er lansert til PC, Xbox 360 (testet) og PlayStation 3.

Oppsummering
Positivt
Noen gode ideer, samarbeidsmodus.
Negativt
Korridorpreget og utdatert spillopplevelse.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3