Hun var så god i «Overwatch» at proffene veddet karrierene på at hun jukset

Nå har de lagt opp.

22. juni 2016 14:08

(PressFire.no): Sytten år gamle Geguri fra Sør-Korea er så god i skytespillet «Overwatch» at proffene sa at de kom til å gi opp karrierer hvis det viste seg at hun ikke jukset.

Det kom etter at hun slo alle rivalene sine i kvalifiseringen til Nexus Cup, og det med en fantastisk statistikk med 80 prosent vinn-rate og en kill/death-ratio på 6.31. Det skriver spillbloggen Kotaku.

La karrieren på bordet

Ifølge Reddit-brukeren Calycae skal to proffer ha uttalt at de komt il å slutte å spille hvis det viste seg at hun ikke jukset.

Utvikleren av spillet, Blizzard Entertainment, skal ha avkreftet at Geguri jukset og de to proffene skal ha lagt opp.

I tillegg arrangerte den koreanske nettsiden Inven en direktesendt runde i spillet for at hun skulle få bevise at hun ikke jukset og for å vise fram ferdighetene.

Nettsiden anklaget også kritikerne for kjønnsdiskriminering

I en oppdatering skriver Kotaku at anklagene mot henne startet da en forum-bruker kalt Ping Ddak la ut et innlegg hvor han spekulerte i at hun jukset.

Unnskyldningene står i kø

Laglederen til Geguri, som spiller på UW Artisan, skal ha fått flere telefoner fra Blizzard i Korea som bekreftet at hun ikke jukser, og har lagt ut samtalene på nettet som bevis.

Nå står unnskyldningene i kø, hvor flere av de mest høylytte kritikerne har skrevet offentlige unnskyldninger til Geguri.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3