Huawei utfordrer Nintendo Switch

- Dette er den beste bærbare spillmaskinen.

17. oktober 2018 02:18
(Foto: Nmia / Facebook)

(PressFire.no): I går kveld hadde mobilselskapet Huawei en storslått presentasjon for å slå seg selv litt på brystene med nye modeller av flaggskipet sitt.

Der skulle selskapet vise de kommende telefonene Mate 20 og Mate 20 Pro, to telefoner som har fått glødende anmeldelser.

Men i tillegg overrasket også toppsjef Richard Yu de oppmøtte med en gigantisk telefon kalt Mate 20 X. Telefonen, som er hakket rett før en tablet i størrelse, har en enorm skjerm og et gigantisk batteri.

Det virker som om Huawei prøver å posisjonere denne som en medie-sentral i større grad enn en telefon, og de demonstrerte dette ved å vise en rekke sammenligninger og benchmarks mot andre tilsvarende dingser.

Du kan for eksempel spille grafisk krevende spill dobbelt så lenge på denne som på en iPhone X, påstår selskapet. Den kommer også med større høyttalere for bedre spillyd, og et nytt avkjølingssystem for prosessorene.

Men det største trikset er at du på venstre side av telefonen kan plugge til et slags kontrollervedheng, som gir deg én analogstikke og et styrekors, i tillegg til en skulderknapp.

Ikke helt ulikt en Switch, altså, og for å vise hvor god mobilen er å spille på, sammenlignet Huawei telefonen nettopp med Nintendos siste maskin.

Selskapet sammenlignet de to maskinene på flere fronter: Mate20 har større skjerm (7,2 mot 6,2 tommer), høyere oppløsning (1080p mot 720p), over dobbel batterikapasitet for spilling (6,6 timer mot rundt tre timer).

- Mate 20 X er den beste portable spillmaskinen, slo Yu fast fra scenen. Han sammenlignet ikke prisen på de to maskinene (8500 kroner mot 3000 kroner), merkelig nok.

Vi får se om Nintendo skjelver så mye i buksene, men historien er rimelig stappet med mobilselskaper som har prøvd å slå japanerne på hjemmebane. Tapwave Zodiac, N-Gage og Gizmondo ligger friskt i minnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3